Türkiye - Gündem 08.11.2018 16:04

Bizim Çocuklarımız Safranbolu'daydı

"Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği" üyeleri tarafından UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'yu tanıtmak amacıyla gezi düzenlendi
Bizim Çocuklarımız Safranbolu'daydı

Gülay YÜCEL

"Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği" tarafından, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesini tanıma ve tanıtma gezisi gerçekleştirildi.

Dernek başkanı Sinem Nefesoğlu ve dernek başkan yardımcısı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un da aralarında yer aldığı kafile, Hıdırlık Seyir Tepesi'nde İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer'in eşi Miray Ürkmezer tarafından karşılandı.

Safranbolu’ya 12 yıl öncede geldiğini belirten Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Pervin Ersoy, “Safranbolu, çok sevdiğim bir yer. Bu seferde eşimin bakanlık görevinden sonra nasip oldu. Benimde mensubu olduğum yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini yürüttüğüm bir derneğim var çocuklarla ilgili. Dernek arkadaşlarımı getirdim buraya, beraber gezmeye geldik” dedi.

“Turizme katkımız bulunsun istedik”
“Safranbolu’yu bu gezi ile biraz daha tanıtmak istedik” diyen Ersoy, “Çünkü çok güzel bir yer. Daha önce geldiğim için biliyorum ve evleri ile de meşhur olduğu için Safranbolu konaklarını görmeyenlere göstermek lazım. Tüm geziye katılan arkadaşlarımın mutlu olacaklarını düşünüyorum buraya geldikleri için. Biraz da turizme katkımız bulunsun istedik” ifadelerini kullandı.

Geziye katlan dernek üyeleri Hıdırlık Tepesi hakkında bilgi alarak fotoğraf çektirdi. Tarihi Eski Çarşı’yı da gezen Ersoy ve dernek üyeleri Köprülü Mehmet Paşa Camii’nin içerisinde bulunan ‘Güneş Saati’ hakkında da bilgi alarak meslek olarak tükenmekte olan zanaatkarları gezdi.