Magazin 30.11.2022 04:59

"FİLMİMİZ YAŞANAN TATSIZLIKLARA PANSUMAN OLSUN"

Sinemaseverlerin merakla beklediği bir Sivas komedisi olan ‘Sil Baştan Kaynanam’ filmi 9 Aralık’ta vizyona giriyor. Greenart/ Vahdet Erdoğan’ın yapımcılığını üstlendiği filmin kutlama yemeği önceki gün CZN Burak Fish Restaurant’ta yapıldı. Ateş şovunun da oyunculara keyifli dakikalar yaşattığı toplantıda oyuncular basına kısa bir röportaj da verdi.

Başrol oyuncularından Algı Eke “Bütün filmimiz Sivas’ta çekildi. Çok tatlı, romantik bir komedi hikayemiz var. Romantik komedi genelde metropollerde çekiliyor ama Barış Başar ve Ünal Yeter Sivas’ta nasıl olur üzerinden gittiler. Çekimlerden ve yaşadıklarımızdan çok mutluyum ve umutluyum. Umarım her şey çok güzel olur” şeklinde konuşurken Alper Saldıran “Düşündüğümde hep sette beklemediğimiz anda attığımız kahkahalar geliyor aklıma. Filmimiz için romantik anları da olan bir komedi diyebiliriz. Son günlerde yaşanan tatsızlıklara bir pansuman yapacağımızı düşünüyorum. Bütün Sivaslı gardaşlarımızı ve herkesi filme bekliyoruz” dedi.

Yönetmen Raşit Çelikezer “Çok güçlü bir kadrom ve iyi senaryom vardı. Sivas bize çok yardım etti, 2000’in üzerinde Sivaslı filmimizde oynadı. Yardımcı oyuncu hiç götürmedik. Beklediğimizin çok üstünde bir ortamla ve coğrafyayla karşılaştık. İnşallah devamı nasip olur” cümleleriyle tüm Sivaslılara teşekkür etti.

Sivas halkının filme sahip çıktığını anlatan Gökçe Özyol “Çok keyifle çalıştık, Sivas’ı gördük ve lezzetlerini tattık. Çok mutluyuz” derken, aslen Sivaslı olan Ömer Kurt “Güzel bir Sivas filmi oldu. Sivas’ın gelin kaynana ilişkileri, örfü- adetini yansıttık. Tek temennimiz seyircinin beğenmesi. Ben orijinal Sivaslı’yım, şive yapmama gerek kalmadı” sözleriyle herkesi güldürdü.

“BİR CANIMIZI KAYBETTİK, BİNLERCESİ KURTULSUN”

Filmde kendilerine eşlik edilen Sivas kangalından bahsederken Konya’daki vahşete de değinen Algı Eke “Geçen gün yaşadığımız gibi elim olaylar konusunda beni kendi içimde rahatlatan tek şey artık sosyal medyanın gücüyle olayların çok çabuk yayılıp çözümlenmesi. Bir canımızı kaybettik ama belki binlercesi kurtulacak. Filmimizde Sivas’ın simgesi kangal yer alıyor, izleyeceksiniz. Gücü üç katımız ama davranışları fino gibiydi. Filmimizin uğuru olur inşallah” temennisinde bulundu.

Alper Saldıran “Ben o gün gerçekten sosyal medyayı kapatmak istedim. Kendinden güçsüz bir varlık söz konusu ve bu hayvanın bir canı var, sen mi yarattın ki alıyorsun? İçimden en büyük bedduaları ediyorum onlara. Umarım empati kursunlar diye, öyle şeyler yaşarlar ve gözlerinin önüne o hayvanların o anki halleri gelir” cümleleriyle sözlerini noktaladı. ŞAFAK GÜVEN