Magazin 28.10.2020 04:58

KAZDAĞLARINDA UNUTULMAZ BİR HAFTA SONU

NEYAD Derneği (Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği)'nin başkanı Nilgün Diptaş kadın çiftçiler ve arkeoloji günü için hafta sonu Kazdağlarına gezi düzenledi.
KAZDAĞLARINDA UNUTULMAZ BİR HAFTA SONU

Akçay'a planlan gezide 1774 Kazdağları Butik otelin Otelin sahibi Hasan Demiraslan ve eşi Tülay Demiraslan'ın muhteşem ev sahipliği yaparak konuklarla yakından ilgilendiler. Otelin sahibi Hasan Demiraslan kazdağlarının muhteşem tabiat havasının yanı sıra tarihi arkeolojik alanlarını da bir rehber edasında iki gün boyunca misafirlerinin yanından ayrılmayarak Akçay ve Kazdağlarını anlatarak gezdirdi. Çevre köyler, arkeoloji müzeleri, kazı alanlarının gezildigi sayfiye bölgesinde, dernek üyeleri ile zeytin bahçesine gidildi. Üyeler önce zeytin topladı, ardından 1774 Kazdağları otele geçildi ve harika bir workshopla zeytinlerin kırımı yapılıp şişelendi. Tüm üyeler muhteşem bir hafta sonu tatili geçirdiklerini tadı damaklarında kaldıklarını dile getirerek kısa zaman içinde bir kez daha bölgeye gelmeyi planlayacaklarını söylediler.
Hafta sonu geziye katılan üyeler arasında Nilgün Diptaş, Rahime Akdoğan, Beril Hasdemir, Azime Kayahan, Emel Ersoy, Özlem Erol, İnci Koparan, Sidre Diptaş, Ruken Kilerci, Ebru Kalın ve Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper vardı.