Spor 21.05.2018 00:03 Güncelleme: 21.05.2018 00:09

Şampiyonluğun Mimarı Altıparmak

Teknik direktör Mehmet Altıparmak, BB Erzurumspor'u 11. hafta sonunda 12 puanla 13. sıradayken devraldı ve Süper Lige taşıdı.
Şampiyonluğun Mimarı Altıparmak

Süper Lig’e 2000-2001 yılında veda eden Erzurumspor, 17 yıl sonra yeniden geri dönmenin sevincini yaşıyor. 2017-2018 sezonuna şampiyonluk parolasıyla giren ancak alınan kötü sonuçlarla bu hedefin çok uzağında kalan mavi-beyazlılar, hızla küme düşme hattına gerilerken, teknik direktör Mehmet Altıparmak’ın göreve gelmesiyle birlikte inanılmaz bir çıkış yakalayarak, sezonun son haftasında adını play-off’lara yazdırdı.
“Küme düşer” denilen ancak bir anda kendini Süper Lig’in eşiğinde bulan mavi-beyazlılar, play- off yarı finalinde Ümraniyespor’u 4-3 ve 2-1’lik skorlarla iki maçta da yenerek finale çıktı.
Finalde Gazişehir Gaziantep’i penaltı atışları sonucu 5-4 mağlup eden Dadaşlar, böylelikle 17 yıl aradan sonra Süper Lig’e geri dönme başarısını elde ederken, bu başarıda en büyük paylardan biri 49 yaşındaki Mehmet Altıparmak'ın oluyordu.

YÜKSELEN DEĞER

Şimdi herkes Mehmet Altıparmak'ın başarısına odaklanmış durumda. 'Kimdir Mehmet Altıparmak?' sorusuna cevap arayanlar kadar, BB Erzurumspor'u Süper Lig'e taşıyan genç teknik adamın düşünceleri de merak ediliyor. Yeni Birlik, Bursa'da oynanan final maçı sonrası Mehmet Altparmak ile sıcağı, sıcağına bir araya geldi.
1 Mayıs 1969, Ankara doğumlu Altıparmak, futbolculuk kariyerine 1989'da Gençlerbirliği'nde başlamış, sonrasında Petrolofisi, Denizlispor, Bursaspor, Eskişehir, Şekerspor, Diyarbakırspor, Elazığspor, Sakaryaspor, Yozgatspor formalarını giymiş bir isim. 2006 yılında aktif futbolculuk yaşamını sonlandıran ve UEFA Pro Lisansı alarak teknik direktörlük yapmaya başlayan Mehmet Altıparmak, Kocaelispor, Kartalspor, Tarsus İ.Y, Konya Anadolu Selçukspor, Altay, Yeni Malatyaspor, Alanyaspor, Denizlispor, Manisaspor, Gümüşhanespor ve bu sezon öncesinde Elazığspor'da görev yaptı. Elazığspor'da ki görevinden yönetimiyle yaşadığı olumsuzluklar sonrası ayrılan ve 12. haftada Erzurumspor'un başında ilk maçına çıkan Altıparmak, 10 yıllık teknik direktörlük geçmişinde Alanyaspor ve Kartalspor'u 1.Lige çıkarmış 2 kez de şampiyonluğu finalde kaybetmiş. Erzurumspor'u da Süper Lig'e taşıyarak kısa dönemde önemli başarılara imza atan Mehmet Altıparmak, gazetemiz Spor Müdürü Mustafa Yaşar'a hedefinin artık Süper Lig'de takım çalıştırmak olduğunu söylerken, uzun vadeli hedefinin ise A Milli takımda görev almak olduğunu ifade ediyor.

BURALARA ÇALIŞARAK GELDİM'

Şampiyon yaptığı Erzurumspor ile mukavelesi sona eren ve devam edip, etmeyeceği için konuşmanın erken olduğunu söyleyen Mehmet Altıparmak, "Türkiye'de başarı kıstası farklı. Bazı yerlere gelmek de öyle. Biz buralara çalışarak geldik. Arkamızda kimse olmadı, kimse de iteklemedi. Ben yılmadan çalışıyorum. Çalışan insana Allah çalışmalarının karşılığını verir. Tekrar ediyorum buralara tırnağımızla kazıyarak geldik, kazıyarak ta devam edeceğim." derken, aslında Türk futbolunda klasik hale gelen 'Hiç bir başarı cezasız kalmaz' sözüne de atıfta bulunuyor gibiydi.