Kültür Sanat 21.09.2020 03:01 Güncelleme: 21.09.2020 08:25

11. İstanbul Opera Festivali Başladı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 19-27 eylül tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, her türlü hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi'nde yıldızların altında sanatseverlerle buluşturuldu.
11. İstanbul Opera Festivali Başladı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, İstanbul’un 2010 Dünya Kültür Başkenti seçilmesi çerçevesinde projelendirdiği ve 2010 yılından bu yana yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisine sunulan 11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, açılışını 19 Eylül 2020, Cumartesi akşamı, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak güvenli bir ortamda “7 Soprano” konseri ile gerçekleştirdi.

Yedi sopranonun aynı anda sahnede olduğu, her yaştan ve her kesimden izleyicinin beğenisine sunulan renkli konser; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un açılış  konuşmasının ardından başladı. Konser, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan’ın da olduğu  seyirciler tarafından beğeni ile izlendi.

 Orkestra şefi Zdravko Lazarov yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, solistler; Perihan Nayır Artan, Sevinç Demirağ, Eylem Demirhan Duru, Evren Ekşi, Mine Kurtoğlu, Nurdan Küçükekmekçi, Burcu Uyar ‘a eşlik ederek; Verdi, Dvorjak, Puccini gibi dünyaca ünlü bestecilerin sevilen, ünlü opera eserlerinden aryalar seslendirildi.

 22 Eylül 2020, Salı akşamı Barok dönem eserlerinden seçkin antik arya ve düetlerin seslendirileceği “Barok Gecesi Konseri“ ile devam edecek 11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 26 ve 27 Eylül 2020, Cumartesi ve Pazar akşamları bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk günden beri sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma“ operası  ile kapanışını yapacak.