Magazin 06.12.2022 04:58

"48. Pantene Altın Kelebek Ödülleri" sahiplerini buldu

Televizyon, müzik ve dijital dünyanın iyilerinin ödüllendirildiği "48. Pantene Altın Kelebek Ödülleri" sahiplerini buldu.
"48. Pantene Altın Kelebek Ödülleri" sahiplerini buldu

Çağla Şikel ve Cem Davran'ın sunuculuğunu üstlendiği, Hürriyet ve Pantene iş birliğiyle düzenlenen ödül töreni, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) gerçekleştirildi.

Bu yıl "Yargı" dizisi "En İyi Dizi" ödülüne değer görülürken, dizideki performansıyla Pınar Deniz "En İyi Kadın Oyuncu", partneri Kaan Urgancıoğlu "En İyi Erkek Oyuncu", Ali Bilgin "En İyi Yönetmen", Sema Ergenekon ise "En İyi Senarist" ödülünü aldı.

"En İyi Çocuk Oyuncu" ödülünü Azra Aksu kazanırken, "Pantene Yıldızı Parlayanlar" ödülleri de oyuncu Nilsu Berfin Aktaş, Özgü Kaya, Su Burcu Yazgı Coşkun ve Taro Emir Tekin'e verildi.

"En İyi İnternet Dizisi" Disney Plus'ta izleyicilerle buluşan "Dünyayla Benim Aramda", "En İyi Youtuber- İnfulencer" Ceyda Kasabalı ve Fırat Albayrak çifti, "En İyi Dijital İçerik" "Konuşanlar" ile Hasan Can Kaya ve "En İyi Dizi Çifti" Su Burcu Yazgı Coşkun ve Onur Seyit Yaran, "En İyi Magazin Programı" "Müge ve Gülşen'le İkinci Sayfa" olarak belirlenirken, "Başarı Ödülü"nü "Şarkılar Bizi Söyler" programıyla yapımcı Polat Yağcı kazandı.

Bu sene "En İyi Yarışma" "MasterChef Türkiye", "En İyi Spor Programı" Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın sunduğu "%100 Futbol" ödüle değer görüldü.

Dizi kategorisinde ayrıca "En İyi Komedi Dizisi" Exxen'de gösterilen "Gibi" adlı yapım olurken, aynı dizinin başrolünde yer alan Feyyaz Yiğit "En İyi Komedi Dizisi Erkek Oyuncu", Netflix'te yayınlanan "Erşan Kuneri" dizisindeki rolüyle Ezgi Mola da "En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu" seçildi.

"En İyi Romantik Komedi Dizisi" Yağmur Ünal'ın yapımcılığını üstlendiği "Aşk Mantık İntikam", "En İyi Romantik Dizisi Kadın Oyuncu" İlayda Alişan, "En İyi Romantik Dizisi Kadın Oyuncu" Burak Yörük ödül aldı.

Azerbaycan'dan da canlı yayınlanan programda, "Azerbaycan'ın Parlayan Yıldızı" dalında ise oyuncu Turana Hüseynli, müzisyen Nazryn ve Ayaz Babayev'e ödül verildi.

Sunucu ve gazeteci Müge Anlı, gecede "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programıyla "En İyi Gündüz Kuşağı Programı" ve "En İyi Kadın Sunucu" ödüllerini kazandı. "En İyi Erkek Sunucu" ödülünü ise Kenan İmirzalıoğlu aldı.

- Emel Sayın, 19. kez Altın Kelebek ödülünü kazandı

"Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ile Emel Sayın, bu yıl 19. kez Altın Kelebek'e sahip oldu.

Müzik kategorisinde de "En İyi Erkek Şarkıcı" Ediz, "En İyi Kadın Şarkıcı" Zeynep Bastık, "En İyi Arabesk Müzik Kadın Şarkıcı" Ebru Yaşar, "En İyi Arabesk Müzik Erkek Şarkıcı" Bilal Sonses, "En İyi Halk Müziği Kadın Şarkıcı" Şevval Sam, "En İyi Halk Müziği Erkek Şarkıcı" Resul Dindar, "En İyi Rapçi" Sefo seçildi.

"En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı" Salman Tin ve Bilge Kağan Til'in bir araya geldiği "Köfn", "En İyi Çıkış Yapan Şarkı" da Köfn'ün "Bir Tek Seni Ben Anlarım" parçası, "En İyi Müzik Grubu" ise Dedublüman topluluğu ödüle layık bulundu.

Yıllar Sonra Yeniden Sahnede

Şarkılarıyla 90’lı yıllara damgasını vuran İzel-Çelik-Ercan, Pantene Altın Kelebek sahnesinde yaptıkları şovla izleyenleri geçmişe götürdü. Unutulmaz şarkılarını gecede seslendiren İzel Çelik Ercan törende yaptıkları konuşmayla da duygu dolu anlar yaşattı.

Sefo’dan Müzik Şovu

Yılın en çok dinlenen müzisyenlerinden Sefo en sevilen şarkılarını Pantene Altın Kelebek’in görkemli sahnesinde seslendirdi. Tutsak ve Isabella şarkılarını büyük bir dans şovla sunan Sefo’nun sahnesine inen dev heykel izleyenlere sürpriz yaşattı. Gecede ‘En İyi Rap’çi’ ödülünün de sahibi olan genç şarkıcı şovuyla izleyenlerden tam not aldı.