Kültür Sanat 28.05.2022 08:08 Güncelleme: 27.05.2022 18:42

4.ULUSLARARASI GAZİANTEP OPERA VE BALE FESTİVALİ SONA ERDİ

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla 18-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenen "4. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali sona erdi.
4.ULUSLARARASI GAZİANTEP OPERA VE BALE FESTİVALİ SONA ERDİ

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla 18-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenen “4. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali” Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Sanat Merkezi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Sahnesinde sanatseverlerle buluştu.

Festivalde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Samsun ve Antalya Müdürlüklerince hazırlanan 3 müzikal ve 1 çocuk müzikali izleyicinin beğenisine sunuldu.

4. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivalinin açılışı 18 Mayıs Çarşamba akşamı Samsun DOB tarafından sahnelenen “Hisseli Harikalar Kumpanyası“ ile yapıldı.

Şarkı sözleri Çiğdem Talu’ya, besteleri Melih Kibar’a ait olan, “Hisseli Harikalar Kumpanyası” müzikali ile başlayan festival çocuklar için sahnelenen “Sihirbaz Oz“ ile devam etti.

Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından Onat Kutlar Sahnesinde izleyici ile buluşan “Sihirbaz Oz” 19 Mayıs Perşembe günü iki temsil ile izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Festival kapsamında 22 Mayıs Pazar akşamı Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahnelediği, geleneksel tiyatromuzdan esintiler taşıyan “Kanlı Nigar” müzikali izleyici ile buluştu.

4. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivalinin kapanışı 24 Mayıs Salı akşamı Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrası ve solistleri tarafından sahnelenen, türkülerin konuları ile anlatılarak sahnelendiği “Memleketim” müzikali ile yapıldı.