Güncel - Yaşam 17.08.2017 11:42 Güncelleme: 17.08.2017 11:44

AB Bakanı Çelik'ten Merkel'e 'Gümrük Birliği' tepkisi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gümrük Birliği ile ilgili açıklamasına ilişkin, "Bu talihsiz bir açıklama." dedi.
AB Bakanı Çelik'ten Merkel'e 'Gümrük Birliği' tepkisi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gümrük Birliği ile ilgili açıklamasına ilişkin, "Bu talihsiz bir açıklama. Şunun altını çizmek gerekir, AB kurumlarına, AB süreçlerine herhangi bir Avrupa ülkesi talimat vermemelidir." dedi.

"Hiçbir dostumuz bir katili barındıramaz"

Bakan Çelik, FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün Almanya'da görüldüğü haberleriyle ilgili, "Adil Öksüz meselesi çok açık. Biz Almanya ile dost bir ülkeyiz, müttefikiz. Tarihsel bir derinliğe sahip ilişkilerimiz, tarihsel derinliğe ve bugünkü iş birliğimizin kapasitesine uygun bir tavır bekliyoruz. Hiçbir dostumuz bir katili barındıramaz." ifadelerini kullandı.

AB Bakanı Çelik şöyle devam etti:

"(Almanya'da) Hükümeti temsilen bir sözcüye soruldu. 'Adil Öksüz Almanya'da mı?' diye. Söylediği şudur. 'Ben bunu teyit edemem. Yalanlayamam da doğrulayamam da.' Bunun diplomaside ne manaya geldiğini biliyoruz. Hiçbir demokratik devlet, hiçbir meşru devlet herhangi bir teröristi barındırmamalıdır."