Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 22.01.2018 10:02 Güncelleme: 22.01.2018 10:38

Onlarda Sarıkamış için yürüdü

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Türk sivil toplum kuruluşlarının liderleri New Jersey eyaletinde Sarıkamış Harekatı'nın 103. yıldönümü dolayısıyla yürüyüş düzenledi...
Onlarda Sarıkamış için yürüdü
Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Türk sivil toplum kuruluşlarının liderleri New Jersey eyaletinde Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıldönümü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

ABD’nin New Jersey eyaletinin Paterson kentinde bulunan Woodlanpark Dağı’nda Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ile Amerika Türk Toplulukları Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe sembolik olarak bazı derneklerin başkanları katıldı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Tulga Tekman, “Allahu Ekber Dağları’nda, Kars’ın ve Ardahan’ın, Sarıkamış’ın Rus işgalinden kurtulması için ordumuzun yaptığı harekatta ne yazık ki Mehmetçiklerimiz savaşamadan soğukta donarak şehit oldular. Aradan geçen yıllara rağmen o acıyı içimizde yaşatarak hem şehitlerimizin ruhlarını şad ediyoruz, hem de vatanımızın ne zorluklarla kurulduğunu, özgürlük ateşinin yakıldığını mesaj olarak göndermek istiyoruz” dedi.

Amerika Türk Toplulukları Birliği Başkanı Savaş Şahin, “Türk ulusunun bağımsızlığını yeniden kazanması ve Türk yurtlarının Rus işgalinden kurtarılması için başlatılan savaşta donarak şehit olan askerlerimizi dualarla yad ediyoruz. Amerika’da dahi olsak o şehitlerimizin anısını yaşatmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Abdi Akgün ise “Türkiye’ye ve bütün dünyaya Amerika’dan sesleniyoruz. Geçmişte Sarıkamış’ta yaşanan hadisede donarak yaşamlarını kaybeden şehitlerimizin neler yaşadığını canlandırmak için memleketimizden binlerce kilometre uzaklıkta toplandık. Bütün şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.

Emekli öğretmen ve Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tatar ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Atalarımız, geçmişimiz hiçbir zaman komşularına yönettikleri insanlara kötü davranışlar içerisinde bulunmamıştır. Ne olursa olsun onların insanca yaşaması için ellerinden gelen gayretleri iyi niyetleri ile göstermişlerdir. O günlerin gelecek nesillere yansıtılması, hatırlanması ve unutulmaması için bu tür törenler yapılmalıdır. Gelecek nesillere de tavsiye ediyoruz.”

Konuşmaların ardından dualar ve İstiklal Marşı okundu.

İki dedesini de Sarıkamış’ta kaybeden 78 yaşındaki emekli Veteriner Hekim Günsu Öcal, ilerleyen yaşına rağmen yürüyüşü başından sonuna kadar sürdürdü.