Magazin 01.10.2020 03:00

"AİLE HÜKÜMETİ"NİN OYUNCULARI ALPER SALDIRAN VE ASLIHAN MALBORA FİLMİ İLK KEZ ANLATTI!!!

Yapımını RNK Prodüksiyon'un, yapımcılığını Mehmet Yıldırım'ın, başrollerini Alper Saldıran ve Aslıhan Malbora'nın paylaştığı, senaryosunu Seçil Çömlekçi'nin, yönetmenliğini ise Burak Demirdelen'in üstlendiği "Aile Hükümeti" 9 Ekim'de vizyona giriyor.

Yapımını RNK Prodüksiyon’un, yapımcılığını Mehmet Yıldırım’ın, başrollerini Alper Saldıran ve Aslıhan Malbora’nın paylaştığı, senaryosunu Seçil Çömlekçi’nin, yönetmenliğini ise Burak Demirdelen’in üstlendiği  “Aile Hükümeti” 9 Ekim’de vizyona giriyor. Vizyona girmesine kısa bir süre kala filmin oyuncuları Aile Hükümeti’nin çekim sürecinde yaşadıklarını ilk kez anlattı.

ALPER SALDIRAN “ÇEKİMLER İNANILMAZ KEYİFLİYDİ!”

Çekimleri Çanakkale Asos’ta gerçekleşen, Elaldı Köyü’nün akraba evlilikleri ile verdiği mücadeleyi konu alan filmde başarılı oyuncu Alper Saldıran köyün öğretmeni Salih’i canlandırıyor. Saldıran, filmin çekim sürecini şöyle anlatıyor; “İlk set günleri genelde yorucu ve heyecanlı olur, yeni kurulmuş bir dünyaya ilk adım. Yoğun bir ilk günün ardından uyumak hayalleriyle otele vardığımda içeriden gelen bağlama ve türkü sesleri dikkatimi çekti. İçeri girer girmez bir baktım, o gün çalışmayanlar toplanmış bağlama çalıyor. Uyuma hayalleri bir anda bitti ve yanlarına oturdum. İnanılmaz keyifliydi. Yorgunluk bir anda bitti. O an filmimiz çok güzel olacak dedim. Sabahları set, akşamları saz, söz, muhabbet ile nasıl geçtiğini anlamadık.” dedi.

ASLIHAN MALBORA “İLK FİLMİM İLK GÖZ AĞRIM!”

Filmde köyün güzeller güzeli Zeynep’ine hayat veren Aslıhan Malbora ilk film seti heyecanını şu şekilde dile getirdi; “Aile Hükümeti ilk filmim, ilk göz ağrım. Bu yüzden hep gönlümde bambaşka bir yerde olacak. Dizi setinden çıkıp koşturarak Asos’a gittim. Topuklu ayakkabılardan,  çarığa.  Dönüp baktığımda bol kahkahalı, neşe içinde geçen günler hatırlıyorum. Çalışması çok keyifli ve huzurla geçen bir iş oldu benim için. Bunların yanında Asos’un güzelliği akışı çok güzel destekledi.”

MEHMET YILDIRIM “YEŞİLÇAM FİLMLERİ TADINDA!

Aile Hükümeti’nin yapımcısı Mehmet Yıldırım ise filmi şu sözlerle anlatıyor;” Aile Hükümeti;  biraz Yeşilçam filmleri tadında, saf ve temiz karakterleri barındıran, seyirciyi güçlü mizahıyla, hikayesiyle içine çekecek bir film oldu. Oyuncularımızın başarılı performansları, senaryomuz, prodüksiyonundan kurgusuna kadar çok beğendiğimiz, çok içimize sinen bir film Aile Hükümeti. Umarım seyircilerimiz de çok beğenecek.”

Alper Saldıran, Aslıhan Malbora’ya; Nail Kırmızıgül, Mehmet Yıldırım, Rıza Akın, Lale Başar, Gülhan Tekin, Gürsu Gür, Metin Yıldız, Deniz Özerman, Ali Rıza Tanyeli ve Kıvanç Baran Arslan’ın eşlik ettiği “Aile Hükümeti” beyaz perdede seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Filmin kısaca konusu ise şöyle; Elaldı köyüne öğretmen olarak atanan Salih, köyün güzeller güzeli kızı Zeynep’e aşık olur. Köyde akraba evliliklerine sıkça rastlandığından Zeynep’i bir başkasına vermesinler diye Ankara’ya Aile Bakanlığına düzenli olarak dilekçeler yazar. Aile Bakanlığı da köydeki aile hayatıyla ilgili sorunları çözebilmek adına bir proje hazırlar. Projeye göre herkes resmi nikah kıyacak, akrabası ile evlenmeyenler oturdukları evlerin ve işledikleri tarlaların tapularını almaya hak kazanacaktır. Salih köylüleri bir araya toplayıp, evlenmeleri uygun olan adayları listeler. Bu listeye göre herkes sevdiğinden ayrı düşmekle kalmaz, yakın arkadaşlarının sevdalılarıyla eşleşir ve işler daha da karmaşıklaşır.