Spor 17.06.2019 21:44

Anadolu Efes Kupanın Bir Ucunu Tuttu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off'ta Anadolu Efes, final serisinin 5. maçında Fenerbahçe Beko'yu 86-76 yenerek seride 3-2 öne geçti.
Anadolu Efes Kupanın Bir Ucunu Tuttu

Bertan ERMAN

Maça Ali Muhammed ve Nikola Kalinic'in sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Beko'ya Adrien Moerman - Vasilije Micic ikilisiyle cevap veren Anadolu Efes, maçın televizyon molası sonrasında, Moerman'ın basket faulden 2+1 sayılık katkısıyla 15-9 öne geçti. (4.24) Fransız yıldız, bu süre içinde, Efes'e 13 sayılık katkı sağladı. Kalan sürede Lacivert Beyazlılar'ın sayı katkısı aldığı ikili Krunoslav Simon - Bryant Dunston oldu. Anadolu Efes, ilk 10 dakikayı 27-20 önde tamamladı.

Fenerbahçe Beko, ikinci çeyreğin ilk dakikalarında Kostas Sloukas'tan 4 sayılık bir katkı aldı ve farkı 3 sayıya düşürdü. Efes, bu sayılara Vasilije Micic'in 3 sayılık basketiyle cevap verdi. (7.57) Daha sonra iki takım da, birbirlerinin hücumlarına yanıt vermeye başladı. Ancak Anadolu Efes'te Vasilije Micic ve Krunoslav Simon'un faul problemine girmesi, Fenerbahçe Beko'nun hücumda daha rahat hareket etmesini sağladı ve Sarı Kanaryalar, çeyreğin bitimine 50 saniye kala, Marko Guduric'in boyalı alandan kaydettiği basketle 37-36 öne geçti ve devreye de bu skorla önde gireceği sırada, Nikola Kalinic'in şut sırasında Adrien Moerman'a faul yaptığı tespit edildi. Moerman, bitime 7 salise kala adığı faul sonrasında, serbest atışların hiçbirini kaçırmadı. Efes, soyunma odasına 39-37'lik üstünlükle gitti.

Anadolu Efes, üçüncü çeyrekte hücumları iyi işledi ve 45-37 öne geçti. Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic, bu durum karşısında erken molaya başvurdu. (7.54) Sarı Kanaryalar, mola sonrasında Nikola Kalinic'in 3 sayılık basketiyle bir kıvılcım oluşturmaya çalışsa da, faul haklarını 5 dakika geçmeden doldurdu. Bunu Bryant Dunston'ı boyalı alanda besleyerek değerlendiren Efes, farkı çift hanelere çıkardı. (3.47) Lacivert Beyazlılar, Dunston'ın kaydettiği sayıların ardından, Shane Larkin, Adrien Moerman, Krunoslav Simon, Doğuş Balbay ve Sertaç Şanlı ile bulduğu basketlerle 19-5'lik bir seri oluşturup oyunun kontrolünü eline geçirdi.

Son 10 dakikaya 66-47 önde giren Anadolu Efes, Shane Larkin'in 3 sayılık basketiyle bir giriş yapsa da, Kostas Sloukas'ın bulduğu basketlerde savunma hataları yaptı. Başantrenör Ergin Ataman, kontrolü kaybetmemek için erken bir molaya başvurdu. (8.27) Kontrollü oyununu devam ettiren Efes, kalan sürede Fenerbahçe Beko'nun geri dönüş yapmasına izin vermedi ve mücadeleden 86-76 galip ayrıldı.

Seride 3-2 öne geçen Anadolu Efes'te maçın en skorer ismi olan Adrien Moerman, 26 sayı, 8 ribaund ve 4 asistle yıldızlaşırken, Bryant Dunston da 19 sayı ve 7 ribaundla, Lacivert Beyazlılar'a önemli katkıda bulundu. Fenerbahçe Beko'da Kostas Sloukas, 22 sayı, 4 asist, 2 ribaund ve 2 top çalma ile karşılaşmayı tamamladı. 

Serinin 6. maçı, 19 Haziran Çarşamba günü, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak. Eğer Anadolu Efes, bu karşılaşmayı da kazanırsa, ligdeki 14. şampiyonluğuna ulaşacak. Fenerbahçe Beko kazanırsa, lig şampiyonunu belirleyecek son maç Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

ANADOLU EFES - FENERBAHÇE BEKO

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu / İstanbul

Hakemler: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Serdar Ünal

 Anadolu Efes 

S. Larkin 12s, Y. Saybir, D. Balbay 2s, M. Birsen, O. Bitim, S. Şanlı 3s, A. Moerman 26s, B. Tuncer, V. Micic 9s, Ö. İlyasoğlu, B. Dunston 19s, K. Simon 15s

Başantrenör: Ergin Ataman

 Fenerbahçe Beko 

E. Tırpancı, N. Melli 4s, B. Hersek, M. Mahmutoğlu 12s, N. Kalinic 8s, K. Sloukas 22s, E. Arna, M. Guduric 9s, S. Güler 2s, A. Muhammed 15s, A. Düverioğlu 2s, G.Datome

Başantrenör: Zeljko Obradovic

1. Çeyrek: 27-20 (Anadolu Efes Lehine)
2. Çeyrek: 39-37 (Anadolu Efes Lehine)
3. Çeyrek: 66-47 (Anadolu Efes Lehine)