Kayseri 25.11.2019 10:48

"ANILARIMDAKİ KAYSERİ" SERGİSİ AÇILDI

Melikgazi Belediyesi kültür sanat ekinlikleri kapsamında, Kayserili Mimar Vacit İmamoğlu'nun 60 eserinin olduğu "Anılarımdaki Kayseri" resim sergisinin açılışını yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve çok sayıda Kayserili sanatseverlerin katıldığı seride birbirinden kıymetli 60 eser görücüye çıktı.

Kayseri’de sanat alanında birçok başarılı kişi olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu,"Gurbette olan insanın Kayseri’ye bakışı farklı oluyor ve sevgisi çok fazla oluyor. Kayseri sevgisi Kayseri dışına çıkınca daha iyi anlaşılıyor. Vacit Hocamız Mimar olmasına rağmen sanatla meşgul olup Kayseri anılarını resme yansıtması çok güzel. Mühendis ve mimarlar kendilerini sanata ve kültüre adarlarsa çok güzel bir kıvama geliyorlar. Bu güzel eserlerinden dolayı kendisine teşekkür ederim.” dedi.

Yaptığı eserler ve bilgileri hakkında katılımcılara kısa bir sunum yapan Vacit İmamoğlu ise, “Sergideki resimleri, günümüzde büyük çoğunluğu yitirilmiş olan geleneksel Kayseri evlerimizden esinlenerek yaptım.Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu’nun katkılarıyla düzenlediğim bu sergide emeği olan herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu.