Vakıf Katılım web
Ekonomi 22.01.2018 15:04

Antalya'nın en lüks projesi; "Sunis Blue Residence"

Turizmde büyük yatırımlara imza atan Sunis Group tarafından dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili üzerinde inşa edilen 152 lüks konutluk Sunis Blue Residence projesi yaklaşık 80 milyon Euro'ya mal olacak. 31 tipte inşa edilen projedeki dairelerin tamamı deniz manzaralı olacak.
Antalya'nın en lüks projesi;

Antalya’ya bir ilk 80 milyon Euro’luk dev yatırım

Turizmde büyük yatırımlara imza atan Sunis Group tarafından dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili üzerinde inşa edilen 152 lüks konutluk Sunis Blue Residence projesi yaklaşık 80 milyon Euro’ya mal olacak. 31 tipte inşa edilen projedeki dairelerin tamamı deniz manzaralı olacak. 2018 yılsonunda tamamlanacak projenin satışlarına ise 10 Şubat 2018 tarihinde başlanacak.

Sunis Blue Residence projesiyle ilgili bilgi veren Sunis Group Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, “Dünyada bir Antalya var, Antalya’da bir Konyaaltı var ve Antalya’da böyle bir projenin ikincisi yok. Kaliteden asla ödün vermediğimiz bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi. Namık Ünal, Antalya’dan İzmir’e turizm ve konut sektöründe yapacakları yeni yatırımlarla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Turizm başkenti Antalya, lüks konutta da adından söz ettirecek projelere imza atıyor. Antalya’da turizm alanında önemli yatırımlara imza atan Sunis Group’a bağlı Sunis Yapı tarafından dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde inşa edilen Sunis Blue Residence projesi, kentin konut sektöründeki gelişimine yeni bir vizyon katacak. Sunis Group Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, Sunis Group Yönetim Kurulu CEO’su Murat Erdoğan, Sunis Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karamancı, Sunis Blue Residence projesinin mimarı Boğaç Alpugan, Sunis Blue Residence projesi ve turizmle ilgili açıklamalar yaptı.

Sunis Group Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, şirketlerinin 2004 yılında kurulduğunu belirterek, “Rahmetli dedemizden kalma araziyle bir aile şirketi olarak başladık. 2009 yılında Evren Beach Resort Hotel’i kurduk. 2013 yılında Hotel Su’yu aldık. 2011 yılında İzmir’de otel yatırımımız oldu. Otelcilik sektöründen geldiğimiz için hizmete ve kaliteye önem veriyoruz. Turizm sektöründen geliyoruz. Hizmet sektöründen edindiğimiz tecrübeyi hem turizm sektöründe hem de konut alanında değerlendirmek istiyoruz. Otel konseptinde konutlar yapacağız. Lobisi, yüzme havuzu, otoparkıyla yeni yaşam alanları yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Antalya’da böyle bir proje yok…

Sunis Blue Residence projesinde kaliteden ödün vermediklerini ifade eden Namık Ünal, “Sunis Blue Residence projemizde en iyi markaları kullanıyoruz. Dünyada bir Antalya var, Antalya’da bir Konyaaltı var ve Antalya’da böyle bir projenin ikincisi yok. Kaliteden asla ödün vermeyeceğiz. İnsanlar, buradan satın alacakları konutlarına hiçbir masraf etmeden, sadece elbiselerini alıp oturabilecekler. Antalya’da böyle bir örnek yok. Çok güzel dostlukların kurulacağı bir yaşam hedefliyoruz” diye konuştu.

Sunis Blue Residence’ta nasıl bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini de açıklayan Namık Ünal, şunları söyledi: “Sunis Blue Residence’ta ilk başta bir süre işletme yönetimini biz üstleneceğiz ki işler iyi gitsin. Projede 4 adet dükkanımız var. Bu dükkanların gelirleriyle sitenin gelirlerinin bir bölümü karşılanacaktır. Genel giderler de eşit şekilde karşılanmalı diye düşünüyoruz. Burası bir aile konseptinde olacak. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, bir evde olması gereken her şey bu konutlarımızda olacak. Dairelerimizde dünyanın en iyi ısıtma soğutma sistemini kullanıyoruz. Yerden ısıtmalı bir sistem olacak. Bir odayı ısıtırken bir odayı soğutan bir teknoloji kullanıyoruz. Grubumuzun en çok dikkat ettiği unsur kalite. Kar ikinci planda.”

Grubun yeni hedefi: 10 otel

Turizm ve konut sektörüyle ilgili hedeflerini de paylaşan Namık Ünal, şunları söyledi: “İzmir Seferihisar’da 2 tane arsamız var. Birine otel, diğerine ise konut projesi üzerinde çalışıyoruz. Antalya Side’deki 2 parsele konut projesi yapacağız. 5 otelimizde toplam 8 bin yatağımız var. 10 otele çıkmayı hedefliyoruz. Kaş Çukurbağ’da 20 dönümlük arsamız var. Yakınındaki bir oteli alıp yıktık. Burada villa tarzında Türkiye’nin en güzel butik otelini yapacağız.”

Projemiz Konyaaltı Sahil Projesi’ni destekleyen bir proje

Sunis Group CEO’su Murat Erdoğan da Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Konyaaltı Sahil Projesi’yle ilgili değerlendirmeler yaptı. BeachPark’ın Antalya’da yıllardır atıl durumda olduğuna işaret eden Erdoğan, “Şu anda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çevreci bir proje yapılıyor. Miami gibi insanların yürüyüş yapabileceği çok nitelikli bir proje uygulanıyor. Sahilin trafik yoğunluğu da bu projeyle azaltılacak. Bizim Sunis Blue Residence projemiz de Konyaaltı Sahil Projesi’ni destekleyen bir projedir. Projemizin önü tamamen deniz ve yeşil. Müşterilerimiz daireleri bitmiş halde görüp, denizi, bahçelerini gördükten sonra kararlarını verecekler. Bu bizim için önemli bir karardı. Proje üzerinden satmadık” dedi. Erdoğan, 2018 yılsonunda tamamlanması hedeflenen proje kapsamındaki dairelerin satışının 10 Şubat 2018 tarihinde başlayacağını müjdeledi.

Dairelerin büyüklüğü 100 metrekare ile 450 metrekare arasında değişiyor

Sunis Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karamancı da konut projelerinin maliyetiyle ilgili bilgi verdi. Sunis Blue Residence projesi maliyetinin 80 milyon Euro’ya yakın olduğunu açıklayan Karamancı, istihdama sağladıkları katkıya da işaret etti. Karamancı, “Grup bünyemizde 2 bin 500 kişi çalışmaktadır. 2 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Konut sektöründe Sunis Blue Residence ilk işimiz. Bu projemizde 100 metrekarelik dairemiz de var, 450 metrekarelik daire de… Hedefimiz hem yazlık, hem kışlık hizmet sunmak. Konyaaltı’ndaki bu projemizden sonra İzmir Seferihisar’da, ardından da Side’de dedemizden kalma arazilerimiz var orada konut projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Mavinin yeşili kucakladığı proje

Sunis Blue Residence Mimarı Boğaç Alpugan da projenin teknik ayrıntılarıyla ilgili bilgi verdi. Antalya’nın Konyaaltı bölgesinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı Belediyesi’nin desteğiyle geleceğe hazırlandığını anlatan Alpugan, “Sahil düzenlemesi başladı, yazın bitirilecek. Boğaçayı Projesi ile Konyaaltı dünyada ses getirecek. Bizler de Konyaaltı Sahili üzerinde denize sıfır 25 dönümlük arazi üzerinde önemli bir projeye başladık. Yaklaşık 20 dönümlük alanda inşaatımız başladı. 5 dönümlük alan ise yeşil olarak kullanılacak” dedi.

Projede kullanılan akıllı teknolojiye de dikkat çeken Alpugan, şöyle konuştu: “Kullandığımız doğrama elektrik üretilebilir bir teknolojiye sahip. Belki 5 yıl sonra bu teknoloji Türkiye’ye geldiğinde bu akıllı teknoloji kullanılacak. Yönetim kurulunu bu anlamda tebrik ediyorum. Projemizde teraslardan bahçeye çok fazla yeşil alan var. Konyaaltı’nın manzarasını seyrettirmeyi hedefliyoruz. Deniz, yaşam ve yeşil karakterlerini projede mümkün olduğunda geniş tuttuk. Balkonlarımıza önem verdik. Projemizde en fazla dikkat ettiğimiz unsurlardan biri de yeşili korumaktı. 31 tip olmak üzere toplam 152 dairemiz var. Tamamı denizi görüyor. Projemizde herkesin evi farklı, mutfaklar bile birbirine benzemiyor. Bunu tasarlarken çok uğraştık. Yönetim bölgede en iyisini yapmak istediklerini söylediler. Biz de bu vizyon doğrultusunda mimari projemizi hazırladık ve uyguladık. Mekanik yapısı da çok iyi. Binada doğalgaz kullanmıyoruz, elektrik kullanıyoruz. En kaliteli dünya markası camları kullanıyoruz. İnşaatımız belediyelerimiz tarafından düzenli olarak denetleniyor. Kimsenin canı yanmasın diye titizlikle çalışıyoruz ve her türlü güvenlik önlemini alıyoruz.”