Ekonomi 28.03.2023 07:00

Arzum, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Arzum İcra Kurulu Başkanı Arda Altınok, "Arzum olarak, uluslararası sürdürülebilirlik trendlerini yakından takip ediyor, sürdürülebilirliği operasyonlarımıza ve iş süreçlerimize uyguluyoruz." dedi.
Arzum, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Topluma ve çevreye duyarlı marka anlayışıyla sürdürülebilirlik yatırım ve uygulamalarını her geçen gün artıran Arzum, 'Arzum 2022 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Arzum'un, Türkiye'nin 2053 net sıfır emisyon hedeflerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda kapsamını genişlettiği çalışmalarının yer aldığı ilk sürdürülebilirlik raporu, gelecek yıllarda iyileştirilmesi gereken süreçlerin izlenmesi, sürdürülebilirlik performansının ölçülmesi ve sürdürülebilirlikte yol haritasının belirlenmesinde önemli bir kaynak olacak.

Arzum, Küresel Raporlama Standartları (GRI-Global Reporting Initiative) tarafından revize edilen GRI Standards'a uyumlu olarak hazırladığı raporun kapsamını genişleterek her yıl yayımlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arzum İcra Kurulu Başkanı Arda Altınok, şunları kaydetti:

'Sürdürülebilirlik uzun yıllardır odağımızda olan ve yatırım gerçekleştirdiğimiz bir alan. Arzum olarak uluslararası sürdürülebilirlik trendlerini yakından takip ediyor, sürdürülebilirliği operasyonlarımıza ve iş süreçlerimize uyguluyoruz. Bu anlamda iklim değişikliği ile mücadele ve adaptasyon, etkin atık yönetimi ve sıfır atık, döngüsellik, etkin değer zinciri, risk ve fırsat yönetimi ile sürdürülebilirlik için teknoloji ve inovasyon anlamında birçok adım attık, yatırım yaptık. Her yıl üstüne koyduğumuz, yeni alanlara yatırım yaptığımız sürdürülebilirlik çalışmalarımızla paydaşlarına en fazla değer yaratan marka olmak vizyonumuzu birleştirerek tüm çalışmalarımızı raporlaştırma ve yayımlama kararı aldık. Böylece başta paydaşlarımız olmak üzere kullanıcılarımız ve sektörümüzde farkındalık yaratmaya çalıştık. 2022 yılında çevre, toplum, kadın, tarım ve dünya için attığımız iyileştirici adımlarımızı kayıt altına aldığımız raporumuz, Arzum olarak iyileştirilmesi gereken noktaları izlemek ve sürdürülebilirlik yol haritamızı belirlemek adına son derece önemli bir başlangıç oldu.'

Altınok, raporun, özellikle tedarik zincirlerindeki ve genel olarak sektördeki birçok şirkete ilham vermesini umut ettiğini aktararak, 'Arzum olarak uzun yıllar boyunca AR-GE, inovasyon, tasarım, yenilikçi ürün yatırımlarımız ve sürdürülebilir başarılarımızla anıldık. Bundan sonra halihazırda odağımızda olan sürdürülebilirlik çalışmalarımızın kamuoyuna duyurulmasında önemli bir araç olacak raporumuzla anılacağız.' ifadelerini kullandı.

- Sürdürülebilirlik Komitesi kurdu

Verilen bilgiye göre, faaliyetlerinin ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarında bütünsel olarak fark yaratmasını hedefleyen Arzum, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik bilinciyle hareket etmeyi yönetim anlayışının temel unsurlarından biri olarak ele aldı. Sürdürülebilirlik odağında döngüsel ekonomi modelini organizasyon yapısına başarıyla uygulayarak bu konuda önemli bir adım attı. Hedeflerine ulaşma adına yönetim ekibinden oluşan bir Sürdürülebilirlik Komitesi kurdu.

Komite; sürdürülebilirlik stratejisi, politika ve hedeflerinin belirlenmesi, buna yönelik planlama yapılarak hayata geçirilmesi, performansın izlenmesi ve denetlenmesi, Arzum'un çevresel, sosyal, ekonomik ve kurumsal konularda karşı karşıya olduğu risk ve fırsatların tanımlanması, değerlendirilmesi ve gerekli adımların belirlenmesinde önemli görevler üstlendi.

Topluma, Türkiye'ye ve dünyaya olan sorumluluğunu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda ekonomik, çevresel ve sosyal alanları kapsayacak şekilde genişleten Arzum, çevre, toplum, çalışan mutluluğu, cinsiyet eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık alanlarında çalışmalar gerçekleştirdi.