Spor 26.12.2018 08:35 Güncelleme: 05.01.2019 21:25

Assem Marei: İçimizden Biri Gibi

Pınar Karşıyaka'nın 26 yaşındaki Mısırlı pivotu Assem Marei, Türkiye'de ve Karşıyaka'da olmaktan memnuniyet duyuyor.
Assem Marei: İçimizden Biri Gibi

 Bertan ERMAN

Daha önce ABD Kolej Ligi NCAA’de, Siauliai’de Medi Bayreuth’ta ve Mısır Milli Takımı’nda, boyalı alandaki etkili oyunlarıyla dikkatleri üzerine çeken Assem Marei, bu sezon Pınar Karşıyaka formasıyla inanılmaz işler çıkarıyor. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde çıktığı 12 maçta 17.9 sayı ve 11.7 ribaund ortalamaları ile oynarken, 9 maçta double double yapan ve FIBA Europe Cup’ta görev aldığı 7 maçta da 11.6 sayı ve 9 ribaund ortalamalarıyla mücadele eden Marei, azmi ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

BABASININ OĞLU

Assem Marei’nin basketbol genleri, başta babası Ahmed Marei olmak üzere ailesinden geliyor. Baba Marei, hem oyuncu hem de başantrenör olarak Mısır Milli Takımı’na hizmet etmiş ve 1983 yılındaki Afro Basket şampiyonu olan Mısır’ın kadrosunda yer alıyordu. Assem ise, ailesinin basketbola hemen başlatmadığını söylerken, “Beni futbol, judo, karate gibi farklı sporlara yönlendirdiler. Fakat bu sporları beğenemedim ve bunun sonucunda basketbol oynamaya başladım.” diyor.

Özellikle post up oyunlarıyla, ribaundlarıyla ve oyun zekasıyla ön plana çıkan Assem Marei, şutunun ve top kontrolünün gelişmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Marei, “Maçlarda daha çok sol elimi kullanıyorum. İki elimle de top kontrolü sağlayıp orta mesafeli şutumu geliştirmek, benim için gerçekten iyi olacak.” derken, modern basketbolda pivotların da şutu olmasının gerektiği bilincinde olduğunu gösteriyor.

“BASKETBOL İÇİN MUHTEŞEM BİR ŞEHİR”

Assem Marei, Karşıyaka’da olmaktan son derece memnun. Öyle ki, Karşıyaka hakkında, “Burası basketbol oynamak için muhteşem bir şehir. Havası güzel. Her şey güzel. Salondaki atmosfer harika. Burayı sevdim.” diyerek, bir Karşıyakalı gibi 35.5 anlayışını da benimsemiş durumda… Marei, Karşıyaka taraftarı hakkında ise şunları söylüyor:

“Harikalar. Gerçekten harikalar. Maçı kazanmamız için bize çok enerji veriyorlar.”

 “KÜLTÜRLERİMİZ BİRBİRİNE YAKIN”

Bazı oyuncular, Türkiye’ye geldiklerinde uyum sorunu yaşayabiliyor ve takımlarından kısa sürede ayrılıyor. Assem Marei ise, tam tersine, Türkiye’ye çabuk bir şekilde adapte olmuş durumda. Mısırlı pivot, “Kültürlerimiz birbirine yakın. Yemekleri, özellikle tatlıları çok sevdim. Buraya geldiğimde, kültürel anlamda fazla bir değişim yaşamadım. Bu benim için iyi oldu. Tatlılardan en çok künefeyi ve baklavayı seviyorum.” diyor.