Magazin 11.11.2018 02:09 Güncelleme: 11.11.2018 01:24

Atatürk'ü 'Selanik' Türküsü İle Andı...

Geçmişten bugüne şarkıları ile gönüllere taht kuran başarılı sanatçı Ebru Yaşar, Eskişehir Sanayi Odası'nın 50. Kuruluş Yıl dönümü gecesinde sahne aldı.
Atatürk'ü 'Selanik' Türküsü İle Andı...

Tıklım tıklım dolu olan salonda güçlü sesi ve eşsiz yorumu ile fırtınalar koparan Yaşar, geçtiğimiz günlerde Ahmet Kural tarafından darp edildiği iddiası ile mahkemeye başvuran Sıla'nın, "Afitap" ve parçalarını seslendirerek Sıla'ya sahnesinden destek verdi. Slow şarkılarda herkesi dansa davet eden sanatçı, sanayi odasının birbirinden seçkin üyelerini ''Ben ne yangınlar gördüm' şarkısı ile dansa kaldırdı. Slow parçalarının ardından hareketli şarkılara hızlı bir geçiş yapan Ebru Yaşar, sahnenin kenarında oynayan bir Kıbrıs Gazisini sahnesine davet etti. "Ben 1993 yılından beri size hayranım." diyen Kıbrıs Gazisine Ebru Yaşar, "Ben piyasaya 1995 yılında çıktım, bahsettiğimiz yıllarda da çok küçüktüm." diyerek misafirlerini güldürdü.

Saatler tam 00.01'i gösterdiğinde 10 Kasım münasebetiyle okuduğu parçasını yarıda kesen güzel şarkıcı, önce saygı duruşunda bulup daha sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk için "Selanik Türküsü''nü seslendirdi. Ebru Yaşar, "Bize cumhuriyetimizi, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile anıyorum. Eğer onlar olmasalardı bizler de bu gün burada olamazdık." diyerek Atatürk'e ve silah arkadaşlarına olan sevgisini ve saygısını bir kez daha gösterdi. Bu sözlerinin ardından kendisine Eskişehir Sanayi Odası üyeleri tarafından Atatürk heykeli hediye edilen Yaşar, "Hayatımda aldığım en değerli hediyelerden biri. Teşekkür ederim. Evimin en güzel yerinde saklayıp muhafaza edeceğim." diyerek Sanayi Odası üyelerine teşekkür etti.

Yaklaşık iki buçuk saat sahnede kalan Yaşar, uzun bir süre hafızalardan silinmeyecek bir geceye imza attı. Sergilediği soluksuz performans ile kendisini izlemeye gelenleri mest eden sanatçı, konserini "Afitap" parçasını bir kez daha seslendirerek sonlandırdı.