Magazin 23.09.2020 03:00

Ayben doğum gününde sesleniyor: "Yeniden Doğ Dünya"

Ayben, Başkan albümünde yer alan ve dinleyiciden büyük beğeni alan "Yeniden" şarkısınının klibini tam da doğum günü olan 22 Eylül'de dinleyiciyle buluşturdu.
Ayben doğum gününde sesleniyor:

Basemode Records, Sony Music etiketiyle yayınlanan, sözü Ayben, müziği Rokabeat imzası taşıyan “Yeniden” şarkısıyla “Yeniden doğ dünya” diyen Ayben, bu özel kliple de dinleyiciye hoş bir sürpriz yapıyor.

Erciyes Dağı eteğinde çekilen klibin hikayesinden söz eden Ayben, “2018’de ‘La La’ şarkısının klip çekimleri sırasında gördüğümüz manzara beni öyle büyüledi ki, o dağın eteklerinde yeniden doğmak istedim” diyor. Doğal akışında gelişen klibin çekimlerinin ardından şarkının yayınından 2 yıl sonra doğum gününde klibi dinleyiciyle paylaşmasına dair, bir süre sessizce kendisine sakladığı görselleri birleştirme zamanını hep ertelediğini söyleyerek, “İşte şimdi zamanı gelmişti. İçinde bulunduğumuz bu süreçte umutsuzluğa kapılan, kendini çaresiz hisseden herkese minik de olsa “Yeniden doğ” diyerek umut aşılamak istedik” diyor.

Kadına şiddete dikkat çekiyor

“Kadın doğar, kadın büyür, kadın görür, kadın yürür. Kandırılır kadın, susar kadın, kadın öldürülür! Kadın anne olur, kadın kardeş. Adaletsiz bir dünyada masum olsa bile önce kadın zulüm görür” gibi çarpıcı sözleriyle de dikkat çeken “Yeniden” parçasının klibinde yönetmen koltuğunda daha önceki kliplerinde de beraber çalıştığı Atıf Ülkü yer alıyor. Klip, Basemode Records Youtube kanalında yayında.