Güncel - Yaşam 25.12.2018 21:45

Bakan Ersoy Fetih Müzesi'ni Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nden çok etkilendiğini söyledi.
Bakan Ersoy Fetih Müzesi'ni Ziyaret Etti

Bakan Ersoy, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bursa’da, Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bakan Ersoy ve beraberindeki heyete dünyanın tam panoramik en büyük müzesi olan Panorama 1326 Bursa, hakkında bilgiler verdi. İlk olarak Osmanlı Devleti’nin kuruluşundaki önemli olayların anlatıldığı tabloları inceleyen Bakan Ersoy, ardından Bursa’nın fetih gününü yansıtan panoramik resmin olduğu kubbe bölümüne çıktı. 692 yıl öncesinin tasvir edildiği sanatsal çalışmaları hayranlıkla inceleyen Bakan Ersoy,  Başkan Dündar’a böyle bir eseri kazandırmalarından dolayı teşekkür etti.

Fetih Müzesi’nden çok etkilendiğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Beklentimin çok üzerinde bir müze olmuş. Birçok müze yatırımcısına da örnek teşkil edebilecek. Mimarisi ve diğer özellikleri bakımından çok keyifli bir müze olduğunu söyleyebilirim. İşletmesinin de kusursuz olduğunu gördüm. İnşallah, birçok belediyeye örnek olur. Biz de bakanlık olarak bu tarz müzelerin tanıtımına katkı veririz. Başkanımız Mustafa Dündar ve emeğe geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra müze içinde ziyarete açılan Diriliş Ertuğrul Dizisi Kostüm ve Aksesuarları Sergisi’ni gezen Bakan Ersoy’a Başkan Dündar, ziyaretin anısına Osman Gazi’nin tahta oturuşunu temsil eden bir biblo hediye etti.