Türkiye - Gündem 03.12.2017 16:26

Bakan Fakıbaba: Ucuz et için gece gündüz demeden çalıştık

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "Tüketicilerimize ucuz et yedirmek adına gece gündüz demeden çalıştık. İnanın bizim amacımız insanlarımızdır, sizlersiniz." dedi.
Bakan Fakıbaba: Ucuz et için gece gündüz demeden çalıştık

AK Parti Ağrı 6. Olağan İl Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Naim Süleymanoğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bakan Fakıbaba: Bu ülke hepimize yetecektir

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğu ve güneydoğuya verdiği değerin herkesçe bilindiğini söyledi.

Millete hizmet etmeyi ibadet olarak gördüklerini belirten Fakıbaba, "Bu hizmet anlayışla yola çıktık ve bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bu kardeşiniz hayvancılıkla ilgili projelerini Ağrı'dan Allah'ın izniyle başlatacaktır. Geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Sizlere, partimize, Cumhurbaşkanımıza layık olabilmek için neler yapabiliriz, hep bu düşüncenin içindeyiz. Tüketicilerimize ucuz et yedirmek adına gece gündüz demeden çalıştık. İnanın bizim amacımız insanlarımızdır, sizlersiniz." ifadelerini kullandı.

Fakıbaba, bölgede tarım ve hayvancılık konusunda ne gerekiyorsa yapacağının sözünü vererek, "Biz birlik ve beraberlik içinde büyüyeceğiz ve bu ülke hepimize yetecektir." diye konuştu.

Bakan Arslan: Bölünmüş yol, sıcak asfalt sürecini hızlandırdık

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın batıda ne varsa aynısını doğu için istediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, bölgenin evladı olarak Ağrı'ya çok geldim. Sizin temsilcileriniz her ne istediyse 'baş, göz üstüne.' dedik. Ne kadar il varsa hepsinin yolunu bölünmüş yol yapmak, hepsinin yollarını sıcak asfalt yapmakla ilgili süreçlerimiz zaten devam ediyordu. Bunları hızlandırdık. Ağrı da bunu biliyor, buna şahit. Ağrı Havalimanının halini Ağrılılar daha iyi biliyor, uçak inemiyordu. Şimdi dünyanın en modern terminaline sahip bir havalimanı ve uluslararası uçuşlara uygun bir pisti var."

Cevdet Yılmaz: Bölgeyle ilgili edebiyat yaptılar, icraat yapmadılar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da geçmişte doğu ve güneydoğuda yaşanan sıkıntılara değinerek, şunları kaydetti:

"Doğu ve güneydoğuyla ilgili yıllarca birileri edebiyat yaptılar, bu bölgeyle ilgili sinema filmleri çevirdiler, romanlar yazdılar ama maalesef icraat yapmadılar. Halkın derdine derman üretmediler. 15 yıldır iktidarda olan AK Parti ise bunu tersine çevirdi. AK Parti döneminde doğu ve güneydoğunun sadece bugünkü ihtiyaçları karşılanmadı, geçmişin ihmalleri de ortadan kaldırılmaya çalışıldı. Biz iki şeyi aynı anda yapmaya çalıştık. Bir yandan bugünkü neslin ihtiyaçlarını karşılamaya, diğer taraftan geçmişin o eksiklerini tamamlayıp bölgeler arasındaki farklılıkları gidermeye çalıştık. 'Batıda ne varsa, doğuda o olacak.' dedik. 'Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız.' dedik ve Allah'ın izniyle yapmadık."

Öznur Çalık: 15 yıl boyunca yolumuza engeller koymak istediler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da AK Parti kurulduğunda kimsenin partinin 15 yıl iktidarda kalacağını tahmin etmediğini belirterek, şöyle dedi:

"Biz 2001 yılında yola çıktığımızda kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koymuştuk. Hedeflerimize 2023, 2053, 2071 demiştik ve iktidarımızın 15. yılındayız. Birliğimiz, beraberliğimiz için kardeşliğimiz için Ağrı, Türkiye için daha çok çalışacağız. 15 yıl hizmet ettik, Allah nasip etse nice 15 seneler sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye ile uğraşmak isteyenler çok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile uğraşmak isteyenler çok. 15 yıl boyunca yolumuza engeller koymak istediler, barikatlar koymak istediler. O engelleri, o barikatları sizlerin sayesinde hep beraber kaldırdık. En son 15 Temmuz'da tankın topun önüne göğsünüzü siper ettiniz. Demokrasi meydanlarından 30 gün boyunca ayrılmadınız."