Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 24.06.2017 00:18

Başbakan Yıldırım: Teröristin dini, kitabı, mezhebi, meşrebi olmaz

Başbakan Yıldırım, "Bugünlerde moda oldu, 'İslamcı terörist'. Bu düpedüz İslam düşmanlığı, Müslümanlık düşmanlığıdır. Teröristin dini, kitabı, mezhebi, meşrebi olmaz. Terörist sadece ve sadece insanları öldüren bir makinedir." dedi.
Başbakan Yıldırım: Teröristin dini, kitabı, mezhebi, meşrebi olmaz

Başbakan Binali Yıldırım, Kaya Termal Otel'deki şehit aileleri ve gazilerin katıldığı iftar organizasyonunda yaptığı konuşmada, güzelliklerle dolu ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu söyledi. 

Ülkenin bağımsızlığı, bütünlüğü için hayatını seve seve veren asker, polis, jandarma, korucu ve bütün güvenlik güçlerinin ailelerinin yanında olmayı vazife kabul ettiklerini vurgulayan Yıldırım, milletin kadirşinas olduğunu, şehidine de ailesine de vefa gösterdiğini dile getirdi. Yıldırım, şunları söyledi:

"Ateş düştüğü yakar ama bilin ki sizin evinize düşen her ateş Türkiye'nin bütün ailelerinin evine de düşmüş bir ateştir. İzmir'den Van'a, Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Mersin'e memleketin her bir tarafında yan yana, omuz omuza, birlik, beraberlik, kardeşlik anlayışı ile düşmana karşı koymuş, kanlarını ve canlarını bu güzel memleket için seve seve feda etmekten çekinmemiş şehitlerimizin bizim nezdimizde yeri gökyüzünde parlayan birer yıldızdır. İzmir Marşı ne diyor? 'İzmir'in dağlarında oturdum kaldım, şehit olanları deftere yazdım, öksüz yavruları bağrıma bastım, kader böyle imiş ey garip ana, kanım feda olsun güzel vatana'. Bu kadir bilen millet, öksüz yavruları bağrına basmayı, yüreği yanık anaların, eşlerin gözyaşını silmeyi bilmiştir. Her türlü düşman Türk analarından korksun. Türk anaları 'Ya şehit olacaksın ya gazi' diyerek kınalar yakarak evlatlarını uğurladıkları sürece biz bir ölür bin diriliriz bu vatan için. Tüm terör örgütleri, tüm alçaklar şunu bilsin ki siz ne kadar kalleş oldukça biz daha fazla kardeş olacağız. Siz hain oldukça biz daha çok kahramanlar çıkaracağız."

'Terörist sadece ve sadece insanları öldüren bir makinedir'

Yıldırım, Türk milletinin, milli şuurun asla kaybolmayacağını ve yıllar geçse de her zaman dimdik ayakta olacağını, gerektiğinde alçaklara gereken cevabı vereceğini söyledi.

"Rabb'im bir daha bu güzel ülkeyi böyle sınavlardan geçirmesin." diyen Yıldırım, "Mahkemelerde darbeyi planlayanların verdiği ifadeleri görüyorsunuz. İşi nasıl da sulandırmaya çalışıyorlar, şehit yakınlarının, gazilerin gözlerinin içine baka baka yalan söylüyorlar. İstedikleri kadar çırpınsınlar, istedikleri kadar yalan söylesinler. Mutlaka ve mutlaka hukuk içerisinde en ağır cezayı almaktan asla kurtulamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'dan sonra 'Türkiye iflah olmaz, ekonomisi çöker' diyenler, şimdi bu söylediklerinden utanıyorlar. 16 Temmuz'da acele not düşürenler, şimdi Türkiye'nin büyüme tahminlerini artırmaya başladılar. Yüzde 2'lerden 4,7'lere çıkardılar. Bu rakam bile Avrupa'nın büyüme oranının iki katıdır. Darbe belasını savan, terör örgütleriyle amansız mücadele eden ateş çemberi içerisinde Türkiye, bütün olumsuz şartlara rağmen 2017'nin ilk 4 ayında yüzde 5 büyümeyi başarmıştır. Bu geçekten büyük bir başarıdır. Bu ne demektir, büyümede Türkiye, Çin ve Hindistan'dan sonra dünyada 3. sırada yerini almıştır."

Türkiye'nin terörle mücadelesine işaret eden Yıldırım, "Dünyada aynı anda en az 4 terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülke yok. Dünyadan da bu kararlı mücadelemize amasız, fakatsız destek bekliyoruz. Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi gibi bir anlayışı asla kabul etmiyoruz. Bugünlerde moda oldu 'İslamcı terörist.' Bu düpedüz İslam düşmanlığı, Müslümanlık düşmanlığıdır. Teröristin dini, kitabı, mezhebi, meşrebi olmaz. Terörist sadece ve sadece insanları öldüren bir makinedir." dedi.

PKK ile mücadele

Başbakan Yıldırım, terörle mücadelenin Türkiye'nin yanı sıra ülke sınırları dışında devam ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Fırat Kalkanı ile El Bab'da ve o bölgede DEAŞ terör örgütüne çok büyük darbe vurduk. Aynı şekilde taarruz anlayışıyla PKK'nın sığınakları haline gelen mağaraları birer birer başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi kaynağı olan uyuşturucu trafiğine de art arda büyük darbeler vuruyoruz. Geçen yıl 67 milyon kök Hint keneviri arazide bulundu, imha edildi. Bu sene aynı bölgede 1 milyonun altında Hint keneviri bulundu. Yaz kış, gece gündüz demeden teröre karşı yapılan bu mücadele inşallah neticesini verecek ve Türkiye artık terörle anılmaktan kurtulacaktır. Hedefimiz terörü Türkiye'nin gündeminde en alt sıralara indirmek, daha çok kalkınma, daha çok refah, daha fazla istihdam, yatırım ve üretimi konuşmak. Tek bir gencimize uyuşturucu satılmayacak hale gelinceye kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz."