İstanbul 28.03.2023 12:36

BAŞKAN ÇALIK TİYATROCULARLA BİR ARAYA GELDİ

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Beylikdüzü Belediye Tiyatrosu oyuncularıyla bir araya geldi. Gerçekleşen buluşmada tiyatronun önemine ve topluma olan etkisine vurgu yapan Başkan Çalık, tüm tiyatro emekçilerinin Dünya Tiyatro Günü'nü kutladı.
BAŞKAN ÇALIK TİYATROCULARLA BİR ARAYA GELDİ

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Beylikdüzü Belediye Tiyatroları’nda görev yapan oyuncularla bir araya geldi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada tiyatro topluluklarında görev yapan senarist, yönetmen ve oyuncularla sohbet eden Başkan Çalık, Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı. Sahne sanatının toplumlar üzerindeki önemini vurgulayan Çalık, “İskenderun’da bulunan çadır kentimizde gerçekleştirdiğiniz tiyatro, masal atölyesi ve sahne gösterileri deprem psikolojisini yaşayan çocuklar için moral oldu. Özellikle sizlerin orada göstermiş olduğu performanslarda çocukları seyrettim. Bütün olumsuzluklardan uzaklaşmış gibilerdi. Enkazın içerisinden çıkarılmış bir çocuğun olumsuz duygularından tamamen rehabilite edilmiş durumdaydılar adeta. Tiyatro ve sahne gösterilerinin etkisi bu anlamda oldukça önemli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Hastalık Hastası” seyirciyle buluştu

Dünya Tiyatro Günü’nde ayrıca Beylikdüzü Belediye Tiyatro ekibi tarafından ünlü Fransız komedi yazarı Moliere’in “Hastalık Hastası” adlı oyunu sahnelendi. Oyun öncesinde Beylikdüzü Belediye Tiyatro ekibi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü bildirisini okudu. BAKSM Beylikdüzü Sahnesi’ni dolduran sanatseverler, oyunun sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.