Kocaeli 16.11.2022 17:04

Başkan Söğüt: "STK'lar bize güç veriyor"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, hafta sonu Körfez Ağrılılar, Trabzonlular ve Körfez Tokatlılar Derneği'ni ziyaret etti. Başkan Söğüt, "STK'lar bize güç veriyor" dedi.
Başkan Söğüt:

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, hafta sonu Körfez Ağrılılar, Trabzonlular ve Körfez Tokatlılar Derneği’ni ziyaret etti. İlk olarak Ağrılılar Derneği üyeleri ile bir araya gelen Başkan Söğüt, daha sonra da Körfez Trabzonlular Derneği’ni ziyaret etti. Sohbet ortamındaki buluşmada üyelerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Söğüt, yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

STK’LARLA BİR ARAYA GELDİ

Başkan Söğüt kısa süre önce kurulan Körfez Tokatlılar Derneği’ni de ziyaret etti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un da katıldığı program sonrasında Tokatlılarla sohbet eden Başkan Söğüt, “Sivil Toplum Kuruluşlarımız, bizler için önemli. Toplumun değerlerine sahip çıkan, nesillerin iyi yetişmesine katkı sunan STK’ların varlığı kentimize ve ülkemize güç veriyor.

DİJİTAL KÜTÜPHANE

Gençlere yönelik projelerin STK’larla birlikte daha güçlü hale geldiği belirten Başkan Söğüt, “Geçmişini unutmayan, sağlıklı ve aynı zamanda geleceğe umutla bakan öncü ve örnek bir nesil yetiştirme arzusundayız. Bu kapsamda da gençlerimize yönelik önemli projeler hayata geçirdik. Kentimizin eksiği olan bir dijital kütüphane vardı. Sarnıç Han’ın üst kısmında şimdi onu da hayata geçiriyoruz.

SAYILARINI ARTTIRIYORUZ

Çocuklarımız için bilgi evlerinin sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Bilgiye ulaşımı daha kolay hale getirmeyi hedefliyoruz. Mimar Sinan Mahallesi, İlimtepe ve Hereke’de de birer bilgi evi açıyoruz. Çalışmalar bitmek üzere. Gençlik Merkezi projemiz var. Sanat Merkezi’ni hayata geçirdik. Gençlerimiz bizim önceliğimiz” dedi.