Güncel - Yaşam 15.12.2017 11:00 Güncelleme: 15.12.2017 11:49

​"Başkonsolosluk Büyükelçilik statüsüne çevrilmeli"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nden çıkan kararın ardından, Türkiye'nin hiç vakit kaybetmeden, Doğu Kudüs'te Filistin Büyükelçiliği'ni açması gerektiğini söyledi.
​"Başkonsolosluk Büyükelçilik statüsüne çevrilmeli"

ANKARA (YENİBİRLİK)

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nden çıkan kararları değerlendirdi. Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti ilan edilmesi yönündeki karardan CHP olarak büyük memnuniyet duyduklarını belirten Altay, kararın, İstanbul’da yapılan toplantı salonunda kalmaması gerektiğini ifade etti. İslam İşbirliği Teşkilatı kararının bir parça içlerine su serptiğini kaydeden Altay, Arap dünyasının Filistin ile ilgili duyarlılık göstererek, gereken yüksek refleks konusunda daha tutarlı adımlar atmasını umut ettiklerini kaydetti.

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

Hem kendilerinin hem de Müslüman dünyasının hükümetten beklentilerinin bulunduğunu ifade eden Altay, Türkiye’nin Tel Aviv’de büyükelçiliği, Doğu Kudüs’te ise başkonsolosluğu olduğunu anımsattı. Altay, “Türkiye derhal hiç vakit kaybetmeden Doğu Kudüs’teki başkonsolosluğu büyükelçilik statüsüne çevirecek adımları atmalıdır, bunu destekliyoruz, arkasındayız.” dedi. Kudüs ile ilgili hamaset yaparak, Kudüs ve Filistin ile dayanışma sağlanamayacağını belirten Altay, şunları söyledi: “Madem bu iş geçmişteki onca BM kararına, uluslararası anlaşmalara rağmen ABD’nin densiz başkanı tarafından bu noktaya getirildi, Türkiye belki Ortadoğu’da kaybettiği itibarını da biraz daha gidermiş olabilir. İçeride AK Parti ile kavga ederiz ama Türkiye’ye yönelik dıştan gelecek her türlü tehdide, Türkiye ile ilgili olumsuzluğa karşı devletimizle hükümetle birlikte bu topraklara kol kanat germekte samimiyiz, kararlıyız. Biz AK Parti ile kavga ediyoruz, devletle kavga etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu bakımdan hükümete samimi çağrımızdır; sosyal, siyasal her türlü desteğe hazırız. Türkiye’de içeride siyasiler, partiler kavga edebilir ama Türkiye’nin ulusal sorunu, bölgeyle, diğer devletler ilgili sorunu olduğunda iktidar ve muhalefet et tırnak gibidir anlayışını dünyaya hissettirmemiz lazım.”