Vakıf Katılım web
İstanbul 16.09.2022 20:12

BESLENME SAATİ UYGULAMASINDA İKİNCİ DÖNEM BAŞLIYOR

Beylikdüzü Belediyesi'nin, ilçedeki her çocuğun eşit şartlara ulaşabilmesi için hayata geçirdiği 'Beslenme Saati' uygulaması ihtiyaçsahibi ailelere umut oldu.
BESLENME SAATİ UYGULAMASINDA İKİNCİ DÖNEM BAŞLIYOR

Sosyal incelemeler sonucu tespit edilen ailelerin ilkokul çağındaki çocuklarına, beslenme çantası desteği verildi. Diyetisyen ve gıda mühendislerinin de onayları alınarak her gün Beylikdüzü Mutfak’ta hazırlanan beslenme çantalarının içerisinde sandviç, kuruyemiş, meyve ve süt gibi temel ihtiyaçlar yer aldı. Ebeveynler, üzerinde belediyeye ait herhangi bir logonun bulunmadığı çantaları, dağıtım noktalarından teslim alarak çocuklarına ulaştırdı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran uygulama, 14 Şubat- 6 Haziran tarihleri arasındaki ilk döneminde ise 963 öğrenciye ulaştı.

Belediye, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ‘Beslenme Saati’ projesi için de yeni dönem hazırlıklarını tamamladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Mutfak’ta saat 11.30’da gerçekleşecek tanıtım toplantısında uygulamanın ikinci dönemine ilişkin tüm detayları kamuoyu ile paylaşacak.