Ekonomi 03.06.2023 07:00

​BIGCHEFS CİROSUNDA İLK ÇEYREKTE 2,4 KAT ARTIŞ!

BigChefs, 2023 yılı ilk çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, 2,4 kat ciro artışı göstererek Ocak-Mart dönemini 321 milyon TL'ye ulaşan gelir ile kapattı. BigChefs'in aynı dönemdeki net karı ise 24,1 milyon TL oldu.
​BIGCHEFS CİROSUNDA İLK ÇEYREKTE 2,4 KAT ARTIŞ!

BigChefs, 2023 yılı ilk çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, 2,4 kat ciro artışı göstererek Ocak-Mart dönemini 321 milyon TL’ye ulaşan gelir ile kapattı. BigChefs’in aynı dönemdeki net karı ise 24,1 milyon TL oldu.

Türkiye’nin lider full servis restoran zinciri markası BigChefs, Ocak-Mart 2023 dönemini kapsayan yılın ilk üç ayına ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. BigChefs, yılın ilk çeyreğinde yurtiçi ve yurt dışındaki 101 şubesiyle toplam 3 milyon misafirine hizmet verirken; misafir sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15,2 oranında artış yaşandı. BigChefs’in Ocak-Mart 2023 tarihleri arasındaki konsolide gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 139 artarak 321 milyon TL olarak gerçekleşti.

GELECEĞE ODAKLANAN BÜYÜME STRATEJİMİZ

Şirketin konsolide FAVÖK’ü bir önceki yıla göre yüzde 53 artarak 51,2 milyon TL olurken; aynı dönemdeki net karı ise 24,1 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Şirket 2023’ün ilk 3 ayında bir kereye mahsus niteliğindeki EYT tazminatları, deprem felaketine ilişkin yapılan bağış ve yardımlar ile şirket paylarının ilk halka arzı kapsamında yapılan giderler nedeniyle toplamda 23,2 milyon TL hariç tutulduğunda, şirketin konsolide FAVÖK’ü 74,5 milyon TL seviyelerine ulaşmakta olup bir önceki yılın aynı dönemine göre artış yüzde 122,4 oranına erişti.

YURT DIŞINDA YENİ ŞUBELER

Restoran yatırımlarını sürdüren BigChefs, 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla 3 farklı markasıyla Türkiye’nin 20 ilinde 93, yurt dışında ise 6 ülkede 8 olmak üzere toplamda 101 restoran ile faaliyetlerine devam ediyor. Geleceğe odaklanan hareket stratejisi ile BigChefs, yalnızca bugün değil; emin adımlarla her gün büyüme gösteriyor.

YATIRIMLARA DEVAM EDİYORUZ

BigChefs CEO’su Altan Kosova, “Ülkemizdeki yemek hizmeti pazarı her yıl güçlü bir şekilde büyüyor. Pandemi döneminde yeme içme ve hizmet sektörü sekteye uğramasına rağmen BigChefs lider konumuna yükselerek, büyümesini kararlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Türkiye’de turizm sektörü büyümeye ve hitap ettiği coğrafyayı genişletmeye devam ediyor. Bağımsız kuruluşların yaptığı araştırmalar Türkiye genelindeki yeme içme sektörünün toplam pazar büyüklüğünün, 2021 yılında ortalama 144 milyar TL seviyelerinde olduğu gösteriyor. Pazardaki en büyük segmenti, ortalama yüzde 40 pay ile full servis restoranlar oluşturuyor” dedi.

Kosova sözlerine şöyle devam etti: “BigChefs olarak full servis restoranlar kategorisinde özellikle şube sayısıyla Türkiye’nin lider zincir markası konumundayız. Toplumsal faydaya odaklanan ve hem ekonomimiz hem de dünyamız adına sürdürülebilir olan bir büyüme modelini sahipleniyoruz. İstihdam sağlayarak sektörümüze kazandırdığımız binlerce deneyimli çalışma arkadaşımız ve doğrudan iş birliği yaptığımız kadın çiftçilerimiz ile hayata geçirdiğimiz ve başarıyla süren “Toprağın Kadınlarından Sofralara” projemiz; bu emeklerimizin en anlamlı örnekleri. Yalnızca kendi bünyemizde değil; BigChefs olarak dokunduğumuz her yerde toplumsal fayda sağladığımızdan emin olmak istiyoruz. Bu felsefemizle mayıs ayında tamamladığımız halka arz ile birlikte şirketimizin büyüme performansının yanında kurumsallaşma süreçleri de ivme kazanmaya başladı. İlk defa çeyrek dönem sonuçlarımızı açıklıyoruz. Doğru adımlarla hayata geçirdiğimiz planlamalar sonucunda 2023 yılının ilk çeyreğinde elde ettiğimiz gelirler, sürdürülebilir büyüme hedeflerimizle örtüşüyor. Sürdürülebilirlik hedeflerimizi ise sektör eğitimleriyle ve yurt dışı iş birliklerimizle besliyoruz; ayakta tutan temellerini sağlamlaştırıyoruz. Gelirlerimizi daha da yukarı çekecek yeni adımlar atarak hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarındaki konumumuzu güçlendirmeye ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Artık büyüme yolculuğumuzda bize eşlik edecek yeni ortaklarımızla birlikte çok daha güçlüyüz. Birlikte yepyeni başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. BigChefs bünyesinde çalışan işine tutku ile bağlı ekiplerimiz, hem dijitalde hem de sahadaki yetkinliğimiz, kuvvetli tedarik zincirimiz, sosyal etkiye odaklanan projelerimiz ve var olduğumuz her alanda değer yaratma çabamız; bu büyümenin asıl mimarlarıdır. Tüm çalışma arkadaşlarımızın gayretine, hissedarlarımıza ve iş ortaklarımıza bu vesileyle yarattığımız küresel markamız adına teşekkür ediyorum,” dedi.

3 AYDA 3 MİLYON MİSAFİR AĞIRLADIK

Altan Kosova, güler yüzlü hizmet ve konfor anlayışıyla misafirperverliğini yurt içi ve yurt dışı şubelerinde gösteren BigChefs için; “2023 yılının ilk üç ayında, yurt içinde ve yurt dışında 3 milyon misafirimizi şubelerimizde ağırladık. Bu sayı bir tesadüfün değil; tüketici profillerini doğru okuyabilmenin, sektör araştırmalarının ve doğru stratejilerin bir sonucu,” diye konuştu.

FULL SERVİS RESTORAN[1] PAZARININ LİDERİ

Geçtiğimiz aylarda Deloitte tarafından hazırlanan Türkiye Yemek Hizmeti Pazar Raporu’nun sonuçlarına göre BigChefs, 2022 itibarıyla yemek hizmeti sektörünün en büyük payını oluşturan full servis restoran kategorisinde yurt içi ve yurt dışı şube sayısı açısında Türkiye’de lider konumda bulunuyor.