Spor 01.12.2018 21:51 Güncelleme: 02.12.2018 00:14

Bilgi Hunters Farklı Kazanarak Finale Çıktı

2. Görkem Yazıcı Üniversiteler Arası Amerikan Futbolu Turnuvası'nda Bilgi Hunters, İTÜ Hornets'ı 52-12 mağlup etti ve finalde Koç Rams'in rakibi oldu.
Bilgi Hunters Farklı Kazanarak Finale Çıktı

Bertan ERMAN

Maçın ilk hücum serisinde alan golü kaçıran İTÜ Hornets, ilk çeyrekte sayı üretemedi. Bilgi Hunters ise, savunmada etkili başladığı maçta, hücumuyla da dikkat çekti ve çeyreğin bitimine 53 saniye kala, ilk touchdown sayısını, Ege Süner’in 59 yardalık koşu oyunu sonucnda gol bölgesine varmasıyla yaptı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Hunters, ikinci çeyreğe 7-0 önde girdi. Kırmızı Siyahlılar, ikinci çeyrekte Ege Altuğ’nun 14 yardalık koşu oyunundan bir touchdown daha çıkardı. Ancak ekstra gol İTÜ Hornetslı oyuncular tarafından bloklandı. Hornets, ilk touchdown sayısını bir pas oyunu sonucunda elde etti. Wide receiverlardan Mustafa Kemal Yıldırım, oyun kurucu Özkan Gök’ün pasını yakaladı ve kısa bir koşu yaptıktan sonra gol bölgesine ulaştı. Toplam 33 yardalık touchdown sonrasında ekstra gol başarılı olmadı. Akabinde Bilgi Hunters Mert Can Şahin’in santra dönüşünde bütün sahayı koşarak inanılmaz bir touchdowna imza attı. Ekstra golün de isabetli olmasıyla farkı 14 sayıya çıkaran Hunters, devreye 20-6’lık üstünlükle gitti.

Bilgi Hunters, üçüncü çeyreğin ilk hücumunda, Ege Altuğ Sarıkaya’nın rakip yarı sahasının 47 yarda çizgisinden gerçekleştirdiği koşu oyununu gol bölgesinde tamamladı. Touchdown sonrasında ekstra golde yine isabet bulan Kırmızı Siyahlılar, skoru 27-6’ya getirdi. Etkili savunmasını da sürdürmeye devam eden Hunters, bu sefer Ali Örmen'in 85 yardalık bir koşu oyunundan touchdown buldu. Ekstra gol sayı olmasa da, aradaki fark iyice açılmaya başladı. Bir sonraki İTÜ Hornets hücum serisinde ise, Hunters’ın safetylerinden Berk Akçam, yaptığı interception sonrasında gol bölgesine ulaştı. Ancak hakemler, pozisyon sırasında savunma hattında görev alan Yakup Ulugöl’ün, rakip oyuncuya yaptığı müdahalesine faul verdi ve touchdown geçerli olmadı. Berk Akçam’ın interceptionı sonrasında yeni bir hücum serisi elde eden Kırmızı Siyahlılar, Ege Altuğ Sarıkaya’nın 2 yardalık koşu oyunundan bir touchdown sayısı daha buldu. Akabinde ekstra golün isabetli olmasıyla kontrol iyice Bilgi Hunters’ın eline geçti.

Son 12 dakikaya 40-6 önde giren Hunters, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, yine Ege Altuğ Sarıkaya’nın koşu oyunundan bulduğu touchdownla tamamladı. Ekstra gol isabetli olmasa da, fark 40 sayıya çıktı. İTÜ Hornets, Özkan Gök-Alihan Akyol işbirliği sonucnunda gerçekleşen pas oyununda bir touchdown daha yaptı. Ancak Hornets’ın ikinci ekstra gol denemesi de isabetli olmadı. Bilgi Hunters, maçın son hücumunda oynadığı pas oyunundan bir touchdown daha yaptı ve karşılaşmayı 52-12 kazandı.

Bu sonuçla Bilgi Hunters, 8 Aralık tarihinde oynanacak final maçında, ev sahibi Koç Rams ile şampiyonluk için mücadele edecek. İTÜ Hornets ise, Özyeğin Wolves ile, yine aynı tarihte üçüncülük maçına çıkacak.