Antalya 15.09.2020 10:46

Bozyazı'dan turizm atağı

Mersin-Antalya D400 kara yolu üzerinde, Bozyazı ilçesine 5 km uzaklıkta olan ve işletmesi Bozyazı Belediyesi'ne geçen Dikilitaş Kamp alanı pandemi sürecinde tatilcilerin ilgi odağı oldu.
Bozyazı'dan turizm atağı

Dikilitaş Kamp alanı turizmcilerin ilgi odağı oldu.

Mersin-Antalya D400 kara yolu üzerinde, Bozyazı ilçesine 5 km uzaklıkta olan ve işletmesi Bozyazı Belediyesi’ne geçen Dikilitaş Kamp alanı pandemi sürecinde tatilcilerin ilgi odağı oldu. Daha önce özel sektörün işlettiği ve atıl şekilde kullanılan kamp alanı, turizm sektörüne kazandırılacak. Bozyazı Belediyesi, Dikilitaş Kampı turizm paketlerine sokup yurtdışına sunmayı planlıyor. Kamp ile ilçenin de değer kazanması amaçlanıyor.

İnsanların ilgi odağı

Yaklaşık olarak 328 dönüm bir alana sahip olan Dikilitaş Kampı, Kızılçam ağaçlarının kıyıya çok yakın olması ve masmavi bir deniz ile oluşturduğu doğal güzellik insanların ilgisini çekiyor.

Dikilitaş kamp alanı Haziran 2020 de Bozyazı Belediyesi tarafından faaliyete başlamış olup, kamp alanındaki eksikliklerin bitmemesi ve pandemi sürecinden dolayı alanın %10’u kullanıma aılmıştır.

Günü birlik konaklama

328 dönüm arazi üzerinde yer alan dikilitaş kamp alanının yüzde 10’u etkin bir şekilde faaliyet gösteriyor. Alan içerisinde günübirlik piknik alanları ile konaklamalı çadırlar ayrı yerlerde konumlandırıldı.

Kurban bayramında konaklama patlaması

Kurban Bayramında 200 konaklama çadırı ile alanın yüzde 80 kısmı doluluk oranı görüldüğünü aktaran Belediye yetkilileri şu bilgileri paylaştı:“Pandemi sürecinin etkisiyle kamp alanlarına yoğun talep olmuş ve bu oran günlük 100 çadır ve yüzde 60 yoğunluk olarak tespit edilmiştir.

Atıl şekilde kullanılıyordu

Kamp alanı bölgesinde toplamda 5 koy içeren kamp alanı daha önce özel sektör alanında atıl şekilde kullanılmaktaydı. Bozyazı Belediyesinin amacı bu alanı turizm sektörüne kazandırmaktır. Karamanastır şelalesi, Softa Kalesi, Prens Charles Koyu gibi yerleri turizm paketini yurtdışına sunmayı planlayarak Bozyazı ilçemizin turizmde değer kazanmasını amaçlamaktayız. Bu şekilde kardeş şehir etkinliği yapmayı planlamaktayız.

Misafir gözüyle bakılıyor

Bozyazı belediyesine ait Dikilitaş Kamp alanına gelen misafirlerine kar amacı gütmeden bu alana gelen herkese misafir gözüyle bakılmaktadır. Alanda hobi bahçesi, meyve ağaçları yörenin temel geçim kaynağı olan gölevez, zeytin, muz ağaçları bulunmaktadır. İlerleyen dönemde ise bungalow evler yapılması planlanmaktadır.

Bozyazı belediyesinin bununla beraber sahil yolu, Karamanastır Şelalesi, asfalt, parke çalışmaları gibi birçok projelesi bulunmaktadır.