Vakıf Katılım web
Magazin 15.07.2020 21:29

Buğra Kertmen'den Çok Katmanlı Bir İlk Albüm; "Olmasın Böyle"

Klasik batı müziğinden, caz ezgilerine; Türk sanat müziği tınılarından rock sound'una her biri birbirinden farklı tarzlardaki bestelerini biraraya getirdiği ilk albümü "Olmasın Böyle" ile müzik dünyasına merhaba diyen Buğra Kertmen; dinleyicisine çok katmanlı, demlenmiş ve doyurucu bir dinleti sunuyor.
Buğra Kertmen'den Çok Katmanlı Bir İlk Albüm; "Olmasın Böyle"

Müziğe olan ilgisi çocuk yaşta başlayan, müzisyen bir babanın oğlu olan; 2012 yılında başladığı doktorluk mesleğine halen devam eden Buğra Kertmen ilk albümü Olmasın Böyle’de müzikseverleri coşku dolu, yer yer hüzünlü, çocuksu ve naif hayal dünyasının kapılarını aralamaya davet ediyor.

2000'li yılların ortasından bu yana üzerinde çalıştığı farklı tarzlardaki bestelerini bir araya getirerek albüm formatında dinleyiciye sunan Buğra Kertmen'e stüdyo kayıtlarında Cengiz Baysal (davul), Metin Türkcan (elektro gitar), Poyraz Kılıç (Bas Gitar), Gülşah Erol (çello), Seda Eylül Tansık (viyola), Sezgin Alkan (piyano), Tolga Bozkurt (piyano) gibi tanınmış isimler eşlik etti.

Albüme gitar ve piyanosuyla katkıda bulunan Mustafa Emrah Bingöl, aynı zamanda birçok şarkının düzenlemesini de üstlendi.
Rakun Müzik etiketli "Olmasın Böyle" nin kayıt, miks ve mastering işlemleri Babajim İstanbul Stüdyoları’nda gerçekleştirildi.
Albüm kapak fotoğrafı ise tanınmış fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un imzasını taşıyor. “Kendimi en çok müziğin içindeyken mutlu hissettim ve ait olmak istediğim yere doğru bir yola çıktım diyen Kertmen; ikinci albümünün hazırlıklarını da sürdürüyor.