Spor 12.10.2018 15:50

Cabadak: "Kendi Evimizde Maç Kaybetmek İstemiyoruz"

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi'nde sezonun ilk maçında Cumartesi günü saat 17.00'de Atatürk Spor Salonu'nda Yalova Grup Belediyespor'u konuk edecek olan Manisa Büyükşehir Belediyespor'da hazırlıklar bugün yapılan antrenmanla tamamlandı. Baş antrenör Ceyhun Cabadak, Yalova Grup Belediyespor maçı öncesinde Manisalı basketbol severlere seslenerek, " Rakibi ciddiye alıp çok sert oynamamız lazım. Kendi evimizde maç kaybetmek istemiyoruz çünkü başarılı olmanın yolu buradan geçiyor" dedi.
Cabadak:

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nin yeni takımı Manisa Büyükşehir Belediyespor, Yalova Grup Belediyesor maçıyla 2018-2019 sezonunu açacak. 13 Ekim Cumartesi günü (yarın) Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 17.00’de başlayacak. Yalova Grup Belediyespor maçı öncesinde açıklamalarda bulunan baş antrenör Ceyhun Cabadak, Manisa’yı zor bir deplasman haline getirmek istediklerini söyledi. Bu sezon daha zorlu bir ligde mücadele edeceklerini ifade eden Cabadak, “ Uzun bir lig maratonunda mücadele edeceğiz. Her hafta daha iyi basketbol oynayarak amacımıza ulaşmak istiyoruz. Kendi evimizde geçtiğimiz sezon olduğu gibi yüksek bir galibiyet yüzdesiyle oynamak istiyoruz. Çünkü başarılı olmanın yolu buradan geçiyor” dedi. İşte Manisa Büyükşehir Belediyespor’un potada ki baş antrenörü Ceyhun Cabadak’ın Yalova Grup Belediyespor maçı öncesindeki açıklamaları…

“ Başarılı Olmanın Yolu Buradan Geçiyor” 
Başarılı olmanın yolunun Manisa’dan geçtiğini söyleyen baş antrenör Ceyhun Cabadak, “ Biz ilk gün burada göreve başladığımızda nasıl bir heyecan ve enerjiye sahipsek yine aynı enerji ve heyecana sahibiz. Bu sene çok daha zorlu bir ligde mücadele edeceğiz. Çok denk güçlerin, denk bir rekabetin olduğu bir ligde mücadele edeceğiz. Herkesin birbirine mağlup edebileceği bir denklik var açıkçası. Hazırlık maçlarında ve Federasyon Kupası maçlarında bunu gördük. Yalova takımıyla da iki  maç yaptık. Bir maçı biz kazandık, bir maçı da onlar kazandı. Dolayısıyla çok tehlikeli bir takıma karşı oynayacağız. Rakibimizi  ciddiye alıp çok sert oynamamız lazım. Kendi sahamızda sezona iyi bir başlangıç yapmamız lazım. Burada taraftarlarımızın bizlere vereceği destekte çok önemli. Biz kendi sahamızda maç kaybetmek istemiyoruz. Çünkü başarılı olmanın yolu buradan geçiyor. Geçen sene içeride oynadığımız 19 maçın 17’sini galip tamamladık. Bu sezonda iyi bir galibiyet yüzdesiyle burayı zor bir deplasman haline getirmek istiyoruz. Dolayısıyla burada herkese ihtiyacımız var. Geçen sene olduğu gibi büyük bir tribün desteğine ihtiyacımız var. Bu sene tribünlerde sayımız daha da artacak. Burayı daha kalabalık ve daha baskılı bir salon haline getirmemiz lazım” diye konuştu.

“ Her Hafta Daha İyi Basketbol Oynayarak Hedefimize Ulaşmak İstiyoruz” 

Şu anda takımın genel durumundan memnun olduğunu söyleyen Cabadak, “ Genel olarak iyi durumdayız. Biz her hafta daha iyi çalışarak sezon içerisinde gelişim gösteren bir takım olmak istiyoruz. Sonuçta ilk haftanın sonucunda kimse kimseye kupa vermiyor. Bir galibiyetle play-off maçlarına katılmış olmuyorsun. Birinci takımın doğrudan çıktığı, 2’iyle 9’uncu takımlar arasındaki 8 takımın play-off düzeninde oynayacağı bir yarışma sistemi var. Dolayısıyla her maçın ayrı bir önemi var, her maçın ayrı bir hazırlığı var. Dediğim gibi 3-4 haftalık bir olay olarak bakmıyoruz sezona. Bu lig 30 maçlık uzun bir maraton. Her hafta daha iyi bir basketbol oynayarak amacımıza ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.