Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 19.10.2016 16:23 Güncelleme: 19.10.2016 16:26

Cannes'da ünlü çifte büyük ilgi

Fransa'nın Cannes kentinde 32'ncisi düzenlenen MIPCOM'da tanıtılan Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in yeni dizisi "Vatanım Sensin" uluslararası medya kuruluşları tarafından büyük ilgi gördü
Cannes'da ünlü çifte büyük ilgi

YENİBİRLİK CANNES - Fransa'nın Cannes kentinde 32'ncisi düzenlenen Uluslararası İletişim Programları Pazarı'nda (MIPCOM) "Vatanım Sensin" adlı yeni dizileri tanıtılan Halit Ergenç ve Bergüzar Korel, yabancı medya kuruluşları tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

"Vatanım Sensin" dizisi, fuar tarihinde ilk kez bir tır içinde kurulan geçici sinema salonunda yirmi dakikalık özel bir kesitle izleyici karşısına çıktı. Dizinin uluslararası mecralara ilk defa tanıtıldığı özel gösterime katılan Ergenç ve Korel çifti daha sonrasında uluslararası medya kuruluşlarının sorularını yanıtladı.

Birinci Balkan Savaşı'nda çarpışan Binbaşı Cevdet ve eşi Azize'yi canlandıran Ergenç ve Korel, MIPCOM'un resmi dergisi MIPCOM News'e verdikleri röportajda, dizinin savaş zamanında aile ve ülke gibi önemli kavramları ele aldığını belirterek "Dizi, Balkan Savaşı'nı hem Türk hem Yunan gözünden anlatıyor" diye konuştu.

MIPCOM'un resmi dergisi dışında uluslararası basından başta Avustralya menşeli Sydney Herald Tribune ve Kore sinema dergisi Cine 21 olmak üzere birçok kuruluşa röportaj veren Ergenç ve Korel'e, en çok sorulan sorular "Tüm dizileriniz dünya genelinde nasıl bu kadar başarılı olabiliyor?" ve "Gerçek hayatta evli bir çift olarak aynı dizide oynamanız nasıl bir duygu?" oldu.