Magazin 29.09.2022 05:00

CİHAN MÜRTEZAOĞLU'NDAN "CAMDAN TEPSİDE" BİR DANS ŞARKISI!..

Söz yazarı, besteci ve aranjör kimliğiyle alternatif müziğin önde gelen isimlerinden Cihan Mürtezaoğlu'nun yepyeni şarkısı "Camdan Tepside" Sony Music Türkiye etiketiyle yayımlanıyor.
CİHAN MÜRTEZAOĞLU'NDAN

Söz yazarı, besteci ve aranjör kimliğiyle alternatif müziğin önde gelen isimlerinden Cihan Mürtezaoğlu’nun yepyeni şarkısı “Camdan Tepside” Sony Music Türkiye etiketiyle yayımlanıyor.

Sözü ve bestesi Cihan Mürtezaoğlu’na ait olan şarkının düzenlemesi ise Alaca (Mehmet Mutlu & Ata Bornova) imzası taşıyor. Ayrıca şarkının mixi Emre Nişancı, masteringi Dinçer Demirci tarafından yapıldı.

“ZİHNİN VE KALBİN ODALARINA DÜŞMÜŞLERİN DANS ŞARKISI”

Alışılagelen Cihan Mürtezaoğlu şarkılarından farklı bir sound ve ritme sahip olan “Camdan Tepside”, pozitif enerjili bir dans şarkısı olma özelliği taşıyor.

Cihan Mürtezaoğlu “Camdan Tepside”yi şu sözlerle anlatıyor:

“Camdan Tepside zamanın sosyal meselelerine bakış atarken, dramatik bölgelerin altını ağdalı bir şekilde çizmemeye çabalayan bir şarkı. Zihnin ve kalbin odalarına düşmüşlerin dans şarkısı.”

Kapak tasarımında sanatçıyı tasvir eden dikkat çeken illüstrasyon Sekizesekiz’e (Ayşe Eryılmaz & Çağla Has), şarkının imaj fotoğrafları ise Engin Güneysu’ya ait.

2016 yılında yayınlanan ilk albümü ve devamında müzikseverlerle buluşan çalışmalarıyla müzikal kimliğini perçinleyen Cihan Mürtezaoğlu, kişisel projelerinin yanı sıra birçok müzisyen ve grubun şarkılarında da besteci ve aranjör olarak yer almaya devan ediyor.