Çorum 24.11.2020 04:00

ÇORUM YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Kurmuş olduğu RES'le (Rüzgar Enerjisi Santrali) kendi kullandığı elektriğin %76'sını üreten Çorum Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya devam ediyor.
ÇORUM YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Çorum Belediyesi, çöp gazından elektrik üretimi yatırımlarının yanı sıra, doğa dostu yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmak ve çeşitlendirmek için Güneş Enerji Santrali (GES) projesini de hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Eskice İçme Suyu Pompa İstasyonu bahçesinde kurulacak olan GES projesini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın; "Rüzgâr Enerjisi Santralinden kendi tükettiğimiz elektriğin %76'sını üretiyoruz. Diğer yandan organik atıkların gazlarından elektrik üreteceğimiz, Biokütle tesisi yatırımımızda da sona geldik. Şimdi de Güneş Enerji Santrali projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlattık. İlkini, Eskice içme suyu pompa istasyonu bahçesine kuracağız. Bu santralimiz 500KW enerji üretimi kapasiteli bir GES sistemi olacak ”açıklamasında bulundu.

Elektrik enerjisinden, gelir sağlayan belediye

Başkan Aşgın, “Hem kendi kullandığımız elektriğin fazlasını üreten ve bu elektrik enerjisinden gelir sağlayan bir belediye olacağız hem de doğaya zarar vermeyen, doğa dostu enerji üretimi ile bizden sonraki nesillere daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir dünya bırakacağız." dedi.

Eskice GES Santrali ile birlikte Çorum Belediyesi Mezbahanesi çatısına ve Buharaevler Mahallesi Perşembe Pazarı çatısına güneş panelleri yerleştirilmesi planlanmaktadır. Proje tamamlandığında ise bu üç santralden 1,25 megawatt elektrik enerjisi üretimi beklenmektedir.