Röportaj 25.03.2019 10:26 Güncelleme: 25.03.2019 10:37

Cumhur İttifakı AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Nihal Yıldırım: Şişli'ye Kadın Eli Değecek

Yıldırım: Yıllardır, yanlış politikalarla yönetilemeyen  ilçemize gönül belediyeciliğini getirmeye talibiz. İnşallah 1 Nisan sabahı, ilçemiz yeni bir döneme uyanacak. Dahası Şişli'ye kadın eli değecek ve halkımız, ilçemizin nasıl değişip güzelleştiğini görecek. İlçe teşkilatının farklı kademelerinde görev almış, Şişlide uzun yıllardır yaşayan  biri olarak ilçemizi iyi tanıyor sorunlarını da iyi biliyorum.
Cumhur İttifakı AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Nihal Yıldırım: Şişli'ye Kadın Eli Değecek

Neşe BERBER

Kendinizden, biraz bahseder misiniz?

Aslen Bayburtluyum. Ama İstanbul doğumluyum. 35 yıldır Fulya’da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji mezunuyum. Pedagojik formasyon eğitimim var. Mastırımı tüp bebek konusunda yaptım. Yerel bir televizyon kanalında da sağlık haberleri hazırlayıp sundum.

Şişlinin en büyük sorunları neler?

Şişli halkı kuru  söylemlerden ziyadesiyle bıkmış durumda. Bu yüzden biz göreve talip olduğumuz ilk günden itibaren, faaliyet odaklı hareket ettik. Bir yandan halkımızı dinledik, diğer yandan projelerimizi şekillendirdik.

Şişlide hedefiniz nedir?

Hedefimiz; partimizin sosyal belediyecilik anlayışını, Şişli’de ikamet eden her vatandaşımızın iliklerine kadar hissetmesini sağlamaktır. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi “Belediyecilik gönül işidir”. Biz, Şişli’nin bunu hissetmesi için var gücümüzle ve tüm kalbimizle çalışacağız.

1 Nisan sabahı ilk işiniz ne olacak?

Belediye çalışanı arkadaşlarımızın maaşlarını ödeyerek başlayacağız. Ve yıllardır düzenli alamadıkları maaşlarının ödemesini yapılandıracağız. Ama her şeyden önce dirlik düzen gelecek., maaş ödenmemesi söz konusu olamaz. Bunlar tarihe karışması gereken şeyler Şişli için. Tabii ki sihirli değneğimiz yok ama işleri çözüme kavuşturacak planımız var.

Siyasette kadının yeri ne kadar önemli?

Aslında sadece siyasette değil, temsil noktasında birçok yerde olması gerekiyor kadının. Bilirsiniz, fıtratımız gereği yapımız farklıdır. Kadın daha duyarlıdır, detaycıdır, erkeklerin göremediklerini görür. Birleştirici ve şefkatlidir. Atılgan ve üretkendir. Bu özelliklerin siyasete çok şey katacağını düşünüyorum.

Gençler ve çocuklar için projeleriniz olacakmı?

Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimiz, göz bebeğimiz, her şeyimiz

Dünyada üretim ve iş modelleri değişiyor, yeni bir dönem başlıyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi Endüstri 4.0 çağına hazırlamak için Şişli 4.0 merkezleri açacağız. Teknolojiye ve internete ücretsiz olarak erişebilecekler. Kodlama ve yabancı dil kurslarını ücretsiz vereceğiz. Projelerini ve yaratıcılıklar destekleyeceğiz. Bu merkezlerde üniversite ve lise sınavlarına hazırlık kursları ücretsiz olacak. Ilköğretim çağındaki öğrencilerimize öğle yemeklerini ücretsiz vereceğiz , okullarımıza güvenlik için bir zabıta, temizlik için ise temizlik elemanı tahsis edeceğiz. Bütün bu çalışmalarımızı gençlerimizi daha iyi bir geleceğe hazırlamak için yapıyoruz.

Gençler için projeleriniz varmı?

Gençlerin teknolojiyi günü gününe takip edebildikleri, sporunu rahatça yapabildiği, eğitimini bilimin ışığında tamamladığı, kaygı duymadan iş imkanlarına kavuşacağı, sosyal hayatı ile gençlerimizi mutlu edecek, kültür ve sanat faaliyetlerini doya doya yaşayabilecekleri bir Şişli’de yaşayacaklar.

Kadınlar için sizde bir kadın olarak neler hayal ediyorsunuz?

Bir kadın olarak, kadınlarla ilgili de büyük sorumluluk hissediyorum. Kadınlarımızın ailenin kalkınmasında öncü rol oynayabileceklerini görüyorum. Bu yüzden evlerde uyuyan devi uyandıracağız. Kadınlarımızı çocuklarıyla birlikte ağırlayıp, çocuklarıyla birlikte yetiştireceğimiz merkezler açacağız. Onları, yetenekleri ve becerileri doğrultusunda eğitip, yüzlerini geleceğe çevirmelerine yardımcı olacağız. İstanbul’un göz bebeği olan ilçemizin kendi markalarını, kendi içinden üretmesine belediye olarak biz öncülük edeceğiz. İlave olarak çocuk kreşleri açacağız ve çocuk sahibi olmak isteyipte olamayan çiftlerimize  ücretsiz tüp bebek merkezleri açacağız.

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun üstünü açılır-kapanır hale getireceğiz

Şişli kültür sanat alanında da hareketli bir merkez. Biz bu hareketliliğin ilçemizin geneline yayılmasına aracılık etmek istiyoruz. Açacağımız merkezlerle; düzenleyeceğimiz etkinlik ve festivallerle biz buna ortam sağlayacağız.

Kültür sanat hayatının simge merkezlerinden Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nu, açılır-kapanır sistemle yenileyerek, her mevsimde rahatlıkla kullanılabilir duruma getireceğiz.

Piyalepaşa’da sokak hayvanlarının bakımı ve tedavileri için bir hayvan hastanesi açacağız. Şişli’de sokakta yaşayan vatandaşlarımızı da unutmadık. Sokakta yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız ile yakından ilgilenip, barınma ihtiyaçlarını çözmeye çalışacağız. Sokakta yaşayan genç kardeşlerimize ise iş imkanı sağlayıp, istihdama katılımının önünü açacağız.