Spor 03.10.2018 11:28 Güncelleme: 03.10.2018 14:39

Daçka'nın Gençleri Daha Büyük Başarıları Hedefliyor

Yeni sezonda yeni bir yapılanmaya giden Darüşşafaka Tekfen'in genç isimleri Doğuş Özdemiroğlu, Kartal Özmızrak, Emircan Koşut ve yeni transfer Berk Demir, Yeni Birlik'e özel açıklamalarda bulundu.
Daçka'nın Gençleri Daha Büyük Başarıları Hedefliyor

Bertan ERMAN

Darüşşafaka Tekfen, geçen sezon 7DAYS Eurocup’ta şampiyonluğa ulaşarak ülkemize büyük bir sevinç yaşatmıştı. Bu başarıda, yabancı oyuncularla birlikte, genç ve yerli oyuncuların da katkıları son derece önemliydi.  Kartal Özmızrak, Doğuş Özdemiroğlu ve Emircan Koşut, elde edilen Eurocup zaferinde kritik roller üstlendiler. Yeni sezonda, yine rekabetçi bir takım oluşturan Yeşil Siyahlı ekibe, Anadolu Efes’ten Berk Demir de dahil oldu. Bu dört genç yıldız adayı, alacakları daha büyük sorumluluklarla Darüşşafaka’yı daha büyük başarılara ulaşmasını sağlamak için mücadele edecek.

“GENÇ VE BAŞARIYA AÇ BİR TAKIMIZ”

Kartal Özmızrak (#3), Berk Demir (#10) ve Doğuş Özdemiroğlu (#18) 

Darüşşafaka Tekfen’in geçen sezon hücumdaki cesareti ve kararlılığıyla dikkat çeken ismi Kartal Özmızrak, bu sezonun herkes için çok önemli bir sezon olduğunu söylerken, “Gerçekten önemli değişiklikler oldu kulübümüzde. Genç ve başarıya aç bir takımız şu anda. İşimizin zor olduğunu biliyoruz ama çok çalışkan bir takımız. Çalışmalarımızı çok iyi şekilde sahaya yansıtıp en iyi şekilde sezonu bitirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Geçen sezon sakatlıktan döndüğü için istediği kadar verimli olamadığını açıklayan 23 yaşındaki gard,  “Bu sene kurulan ortamla beraber Türk oyuncuların da performanslarının artacağını düşünüyorum. Bununla beraber, kendi performansımı arttırmak için elimden gelen bütün çalışmaları yapıyorum. İnşallah bu yıl benim için güzel bir sezon olacaktır.” dedi.

“SAVAŞÇI VE SAVUNMACI BİR TAKIM…”

Daçka’nın altyapısından çıkmış olan Doğuş Özdemiroğlu, yeni bir takım olduklarını belirtirken, savunmanın takım içindeki öneminden de bahsetti. 22 yaşındaki gard, “Geçen seneden de burada olan kişiler var ama onların üstüne yeni arkadaşlarımız da katıldı. Savaşçı, savunmacı bir kimliği de olan elinden gelen en iyisini yapan bir takım izleyeceğiz her zaman. Her maçta böyle olacağını düşünüyorum. Hedefimiz savunmacı bir takım olmak. Kötü oynadığımız günde de savunmayla ayakta kalabileceğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. Geçen sezon, başta İstanbul’daki Bayern Münih maçı olmak üzere, maçlarda savunmasıyla ön plana çıkan Doğuş, “Öncelikle, benim kendi kimliğim savunmacı bir kimlik. Ama onun yanında da hücumumu geliştirmek istiyorum. Yazın da onun için çalıştım. Çift yönlü daha iyi oynayabilmek için çalışıyorum. Ama tabii kendi kimliğimi de bilerek, üstüne de eklemeler yaparak daha üstüne koymuş bir şekilde olacağını düşünüyorum.” dedi.

EMİRCAN’DAN “ENERJİ” VURGUSU

Emircan Koşut (#9)

Yeşil Siyahlı ekibin pota altındaki önemli kozlarından Emircan Koşut, takım içindeki yüksek enerjiye vurgu yaptı. 23 yaşındaki pivot, “Bu sene enerjik, bol rotasyonlu, girenin ekstra enerjiyle girip tüm işini yapıp, tüm enerjisini harcayıp yerini sıradaki oyuncuya bırakacağı bir Darüşşafaka bekliyor. Genç bir takımız genel olarak ve Türklerin hepsi başarıya aç, kendini kanıtlamaya çalışan kişiler. Bu yüzden bu sezonun başarılı geçeceğini düşünüyorum.” Darüşşafaka’nın yeni başantrenörü Ahmet Çakı ile daha önce Anadolu Efes’te birlikte çalıştığını söyleyen Emircan, “Zaten oradan beni tanıyordu ve beni bu sene istediğini söyledi. Ki bu sene şu ana kadar gözüken takımda iyi bir rolüm olacağı ve ben de kendimle ilgili hedeflerimi arttırdım ve bu sene patlama sezonlarımdan biri olmasını istiyorum. Sezon başı iyi çalıştık. İnşallah bunu sezon içine de aktarırız ve başarılı bir sezon geçiririz.” şeklinde konuştu.

“ÇOK KÖKLÜ BİR KULÜBE GELDİM”

Darüşşafaka’nın Anadolu Efes’ten transfer ettiği 23 yaşındaki uzun forvet Berk Demir, kulüple ilgili, “Çok profesyonel, aile gibi olan, aynı zamanda çok köklü bir kulübe geldim. Şimdi her şey güzel gidiyor. Sezonun başlamasına az kaldı. Çalışmalar tam gaz devam ediyor. Her şey yolunda şu anda.” açıklamalarda bulundu. Başantrenör Ahmet Çakı’nın takımla birlikte, bireysel olarak kendisinden de beklentisi olduğu Berk, Takım kimyası şu an iyi durumda. Elimizden gelen yapıp olabildiğince Türkiye Ligi’nde üst sıralarda olup Euroleague’de de Play-off potasına girmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

*Fotoğraflar için Eser Erenler ve Oğulcan Çoksayar'a teşekkür ederiz.