Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: (İHA) 23.01.2018 15:44 Güncelleme: 23.01.2018 16:29

"Küreselleşme" konuşulacak

Bu yıl 48.'si düzenlenen zirvede küreselleşmenin getirdiği problemlerden çevre kirliliği, refah dağılımındaki eşitsizlik, iş güvencesizliği ve sosyal sigortaların geleceği de Davos gündeminde yer alacak.
"Küreselleşme" konuşulacak
İsviçre’nin Davos kasabasında bugün başlayan ve 26 Ocak’a kadar devam edecek olan Dünya Ekonomik Forum (WEF) toplantılarının ana konusunu dağılmakta olan küreselleşmenin tekrar toparlaması için mücadele verilecek.

Bu yıl 48.’si düzenlenen zirvede küreselleşmenin getirdiği problemlerden çevre kirliliği, refah dağılımındaki eşitsizlik, iş güvencesizliği ve sosyal sigortaların geleceği de Davos gündeminde yer alacak.


Buluşmaya katılacak 3 bin önemli şahsiyet arasında 12’si Nobel ödülü olmak üzere çok sayıda bilim insanı da bulunarak küreselleşme konusundaki görüşlerini dillendirecek.

Dünya Ekonomik Forumu’nun kurucusu Prof. Klaus Schwab küresel sistemlerin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve Davos buluşmalarıyla bu tehlikenin savuşturulup dünyadaki durumun iyileştirilmesine çalışıldığını söylüyor.

Schwab, durumun ciddiyetinden söz etmekle birlikte olumsuz gelişmelerden kimin ve neyin sorumlu olduğuna değinmeyip, kritik gelişmelerin Davos buluşmalarının önemini arttırdığını belirtiyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlediği Davos zirvesinin sloganı, "Parçalanan Dünyada Ortak Gelecek Oluşturmak" başlığı küreselleşmenin içinde bulunduğu durumu izah ediyor.

Davos’un küresel işbirliğinde karşıt görüşlü kişilerin de buluşturma yeri olduğunu belirten Schwab, "Burada ticaret, çevre, terörle mücadele, vergi sistemleri ve rekabet gücü görüşüldüğünden, ABD Başkanının katılacak olması son derece önemlidir” açıklamasında bulundu.