Röportaj 15.12.2017 03:00

​'Doğal kaş görünümü 'Microblading'le mümkün'

Microblading ve kalıcı makyaj uzmanı Büşra Şehit, microblading uygulamasıyla kaşların daha doğal görünüme kavuşacağını belirterek, bu uygulama yapılmadan önce çok dikkat edilmesi gereken unsurlar olduğunu hatırlattı. Şehit, YeniBirlik'e kalıcı makyaj ve microblading ile ilgili bilgi verdi.
​'Doğal kaş görünümü 'Microblading'le mümkün'

GÜLAY YÜCEL

Blueline Kuaför.. Nişantaşı’na yolu düşen her kadın bu markayı bilir. Ben de yıllardır bilir tanırım. Sahibi Turgut, ortağı Ömer iki sevimli genç adam işlerinin erbabı olarak tüm çevreye hizmet verir. Öyle ki, şehrin bir ucundan gelen müşterileri dahi vardır tanık olduğum.. Geçenlerde uğradım.. Sohbet, muhabbet derken genç bir kadınla tanıştım. Belli o da işinin ehli.. Kalıcı Makyaj ve Microblading Uzmanı olduğundan söz etti. Konuştukça ortaya çıkan detaylar bir hayli ilgimi çekti.. Aldığı eğitim ile şimdiki uzmanlık alanı o kadar farklıydı ki.. Uzun yıllar yurt dışında çeşitli eğitimler almış genç kadın.. Sanata olan ilgisi onu birazda bugüne yaptığı işe iten sebep olmuş.. Kalıcı makyaj ve microblading.. Onun için bir sanat adeta.. Bu konuda en iyilerden eğitim alan Microblading ve Kalıcı Makyaj Uzmanı Büşra Şehit, bu uygulamaların kesinlikle işin uzmanı tarafından hijyenik bir ortamda yapılması gerektiğine dikkat çekti. Şehit, “Deride oluşacak hasar ve enfeksiyonlardan uzak kalmak isteyen tüm kişiler bu koşulu sağlayan işletmelerde uygulamayı yaptırmalıdır.” diyerek uygulamayı yaptırmak isteyenlerin estetik merkezlerini çok iyi araştırması gerektiği konusunda uyardı. Şehit, bu konuda merak edilen sorulara şöyle yanıt verdi: 

- Sizi tanıyabilir miyiz?

17.01.1988 İstanbul doğumluyum. Amerikan Üniversitesi'nde İşletme, London City of University'de İnsan Kaynakları Yönetimi mezunuyum. 7 yıl boyunca uluslararası kurumsal firmalarda Pazarlama ve Marka yöneticiliği yaptıktan sonra 2015 yılında katıldığım Landmark Kişisel Gelişim Semineri sonrası aldığım kararla kariyerimi değiştirerek, ruhuma hitap eden ve sanatı da içinde barındırdığı Kalıcı Makyaj sektöründe kendimi geliştirmeye adadım. Akademisyen ve Phibrows Master'ı olan Berrin Çetiner'in öğrencisiydim.

- Uzmanlığınız nedir?

'Kalıcı Makyaj ve Microblading Uzmanıyım'

- Microblading nedir?

• Dünyada son teknoloji Yarı Kalıcı Kaş Makyajı Tekniğidir.

• Tek kullanımlık ve çoklu iğneler ile son derece hijyeniktir.

• Organik Doğal pigmentler ile altın oran yüz ölçümüne göre uygulanır.

• Cilt yapısına bağlı olarak 1-1,5 yıl kalıcılık süresi vardır.

- Kaşlar için microblading mi, kalıcı makyaj mı önerirsiniz? ikisi aynı uygulama mı? Bizi bilgilendirir misiniz?

Microblading dünyada uygulanan manuel bir yöntemdir, Kalıcı Makyaj ise makine ile uygulanır ve eski bir tekniktir. Bu sebeple ikisi aynı uygulama değildir.

Ben her zaman doğallıktan yana olduğum için Microblading işlemi öneriyorum. Ancak; çok yağlı ciltlerde maalesef Microblading’in kalıcılık süresi az oluyor veya deride pigmentler kendini atıyor, bu gibi durumlarda müşterilerime Kalıcı Makyaj tekniğini uyguluyorum.

- Hangi bölgelere uygulanır?

Microblading; yalnızca kaşlara uygulanan bir tekniktir. Özellikle kıl efektini çok doğal verdiği için kaşları seyrelmiş, belli tedaviler sonrası dökülmüş kişiler için çok kullanışlı bir yöntemdir. Kendi kaşınızdan ayırt edemeyeceğiniz bir tekniktir.

Kalıcı makyaj ise; kaşlara uygulanır, gözlere eyeliner-dipliner ve dudaklara kontör-renklendirme olarak uygulanmaktadır.

- Gözlere kalıcı makyaj yaparken nelere dikkat edilmeli? 

Gözlerin alerjik bir yapısının olup olmadığı mutlaka öğrenilmeli. Göz dokusuna zarar vermemek için uygulayan kişinin uzmanlığı mutlaka öncesinde araştırılmalıdır.

- Kalıcı makyaj ne kadar süre kalır? 

Kalıcı Makyaj 2-3 yıl, Microblading ise cilt yapısına bağlı olarak 1-1,5 yıl kalıcılık süresi vardır.

- Ne tür malzemeler kullanılır?

Kalıcı makyaj için uygulamanın en önemli iki malzemesi iğne ve boyadır.

Bunun dışında yüze uygun olan kaş şeklini altın oran cetveli adı verilen cetvelle belirleriz. Ön çizim sonrası anestezik krem uygulayarak acıyı en hafif hissedilmesi sağlarız. Ardından işlem başlar. 

Hijyen tüm uygulamalarda çok önemlidir.

Eldiven, ağızlık, tek kullanımlık iğnelerle ve işlem sonrası prosedürüne ben çok önem vermekteyim. Cildimiz en önemli giysimizdir.

-Microblading, kalıcı makyaj yaptırmak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?

Uygulamaları mutlaka profesyonel bir uzman tarafından yaptırsınlar. Kullanılan malzemeleri ve boyaları araştırmalılar. Maalesef  güzellik sektöründe de eğitimini almamış ya da yarıda bırakmış bir çok personel çalışmakta, sosyal medyada kendi uygulamaları gibi fotoğraflar paylaşmaktadır. Ancak bu fotoğraflara güvenilmemeli ve doğrudan uzman kişi ile görüşülmelidir. Hijyen ve malzemelerin kalitesinden emin olunduktan sonra işlem yaptırılmalıdır. Steril bir ortam olması çok gereklidir. Deride oluşacak hasar ve enfeksiyonlardan uzak kalmak isteyen tüm kişiler bu koşulu sağlayan işletmelerde uygulamayı yaptırmalıdır.