Halkbank web
Ekonomi 24.01.2021 09:05 Güncelleme: 24.01.2021 09:24

Dünya turizm elçiliğine ilk kez bir Türk seçildi

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, İtalyan modacı Giorgio Armani, İspanyol aktör Antonio Banderas, Mısırlı arkeolog Zahi Havass gibi dünyaca tanınmış isimlerin bulunduğu turizm özel elçileri listesine ilk defa bir Türk dahil oldu.
Dünya turizm elçiliğine ilk kez bir Türk seçildi

Musa ALİOĞLU

Yükselir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Yükselir, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından, Turizm ve Otelcilik Sektörü Özel Elçisi olarak seçildi.

Merkezi İspanya'nın başkenti Madrid'de olan Dünya Turizm Örgütü’nün 113'üncü genel kurul toplantısının ardından düzenlenen törende Yavuz Selim Yükselir'e Turizm Özel Elçisi unvanı, UNWTO Genel Sekreterliği’ne tekrar seçilen Gürcü Zurab Pololikashvili tarafından verildi.

Türkiye'yi sevdiklerini ve her yerde temsil etmekten gurur duyduklarını belirten Yükselir “Dünyada ilk defa bir Türk, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün turizm elçisi oldu. Bu çok önemli bir şey. Dil, din, ırk, mezhep, ülke ayırt etmiyoruz ve başarılı bir iş alanımız var. Müslümanlığımdan ve Türklüğümden hiçbir yerde şüphe duymadım. Her yerde de bunu vurguladım. Mutluyuz, gururluyuz. Umarım Türkiye'nin bu tip başarılarının devamı sağlıkta ve diğer sektörlerde de devam eder.''