Kültür Sanat 17.09.2021 08:13 Güncelleme: 16.09.2021 22:20

DÜNYACA ÜNLÜ KLASİK MÜZİK SANATÇILARI İSTANBUL'DA BULUŞACAK

Dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarının konserler vereceği, usta sanatçıların genç yıldızlarla bir araya geleceği ve genç sanatçıların sahne alma şansı yakalayacağı 1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali'nde genç yeteneklere dünyaya açılma fırsatı da sunulacak.
DÜNYACA ÜNLÜ KLASİK MÜZİK SANATÇILARI İSTANBUL'DA BULUŞACAK

Türkiye'nin ilk ve lider uluslararası klasik sanatçı menajerliği ajansı olan LocksBridge, viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil ile eğitmen Aycan Altungül’ün partnerliğinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 21 Eylül - 2 Ekim 2021 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek olan 1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nde dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarını İstanbul’da ağırlayacak.

İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, efsanevi çellist Gary Hoffman, piyanist Caspar Frantz, keman sanatçısı Svetlin Roussev gibi usta isimleri de ağırlayacak.  Ülkemizde klasik müziğin gelişmesi ve genç sanatçıların yeni mecralar bulabilmesi için hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, genç, dinamik ve sürekli yeniyi arayan bakış açısı, müziğin değiştirici ve dönüştürücü gücüne olan inancı ile festival boyunca “İstanbul ve doğaya karşı sorumluluğu” ele alacak.

Festivalde dünyaca ünlü müzisyenlerin Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda vereceği oda müziği konserlerinin yanı sıra, Habitat Parkı’nda sürpriz isimlerle yapılacak söyleşiler, doğa ile ilgili atölye çalışmaları, İstanbul konulu belgesel gösterimleri de yapılacak, “Gençler İstanbul’u İyileştirecek Konserleri” başlığı altında 28 genç müzisyene destek sağlanacak ve Türkiye’nin parlak yeteneklerinin performans sergileyeceği konserlerde  gerçekleştirilecek.

Festival organizatörleri ve viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil, eğitmen Aycan Altungül ve LocksBridge kurucuları Boğaziçili sosyal girişimciler Duygu Esenkar ve Onur Tahmaz’ın dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarının sanatseverlerle buluşmasını ve genç sanatçıların yeni mecralar bularak kendilerini geliştirebilmesi hedefi ile yaklaşık iki yıla yakın süredir aralıksız süren çalışmalarla hayata geçirdiği 1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali yalnızca usta sanatçılardan konserleri değil, aynı usta sanatçıların genç sanatçılara vereceği eğitimleri de kapsayacak.

DÜNYACA ÜNLÜ KLASİK MÜZİK SANATÇILARI İSTANBUL’DA

Rostropovich Yarışması “Premier Grand Prix” (büyük ödül) ödüllü ilk Amerikalı çellist olarak uluslararası üne kavuşan efsanevi çellist ve eğitmen Gary Hoffman; Philharmonie Berlin, Konzerthaus Berlin, Cadogan Hall London gibi prestijli salonlarda solo, oda müziği ve solist olarak konserler veren piyanist Caspar Frantz; Sendai, Indianapolis, Long-Thibaud ve Melbourne uluslararası yarışmaları ödüllü, son dönemlerin en çok konuşulan keman sanatçılarından Svetlin Roussev festival kapsamında Türkiye’nin genç yıldızları ile buluşacak.