Vakıf Katılım web
Dünya 20.06.2018 10:58 Güncelleme: 20.06.2018 11:52

Dünyaya Örnek Oldular

Dün oynanan Kolombiya-Japonya maçının ardından stattan ayrılmayan Japon taraftarlar, oturdukları tribünleri temizleyerek tüm dünyaya örnek oldu.
Dünyaya Örnek Oldular

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Japon taraftarlar, temizlikleriyle futbolseverlerden büyük ilgi gördü.Japon taraftarlar,takımlarının Kolombiya ile oynadığı H grubunun açılış maçının ardından oturdukları koltukları temizleyip düzenledikten sonra stattan ayrıldı.

Ayrıca Japon futbolseverlerin, temizlik için yanlarında büyük çöp torbaları getirdiği de dikkatlerden kaçmadı.

JAPON TOPLUMUNUN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ

Japonya'da görev yapan futbol yazarı Scott McIntyre, bunun Japon kültürünün bir parçası olduğunu belirterek, "Her şeyin mutlaka temiz olduğundan emin olmak, Japon toplumunun en önemli özelliği. Bu durum tüm spor müsabakalarında ve tabii ki futbolda da geçerli" ifadelerini kullandı.

TARİHE GEÇTİLER

H Grubu mücadelesindeki Japonya, 3. dakikada 10 kişi kalan Kolombiya'yı 2-1 yenerek Dünya Kupası tarihinde bir Güney Amerika ekibini yenen ilk Asya takımı olmuştu.

SENEGAL TARAFTARI DA TEMİZLİK YAPTI

Jponya ile aynı grupta yer alan ve Dünya Kupası'na Polonya galibiyetiyle başlayan Senegal'in taraftarları da mücadelenin ardından statta temizlik yaptı. Oturduğu yerlerdeki çöpleri toplayan Senegalli taraftarların yaptığı bu hareket tüm futbolseverler tarafından büyük takdir topladı.