Vakıf Katılım web
Spor 19.10.2016 16:27 Güncelleme: 19.10.2016 16:31

Dursun Özbek'ten spor salonu müjdesi

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın yanına spor salonu yapmak için yetki belgesini aldıklarını açıkladı
Dursun Özbek'ten spor salonu müjdesi

YENİBİRLİK İSTANBUL - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın yanına spor salonu yapmak için yetki belgesini aldıklarını açıkladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Dursun Özbek, Galatasaray Kulübü ile hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Spor Genel Müdürlüğü arasındaki ihtilafları giderebilmek için uzun süredir görüşmeler yaptıklarını aktararak, sonuca ulaşan önemli konular olduğunu söyledi.

15 bin kapasiteli spor salonu

Aslantepe'ye yapmak istedikleri spor salonu konusunun neticelendiğini belirten Özbek. "Projemizi sunmuştuk ve görüşmeler neticelendi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın yanına 15 bin kişi kapasiteli spor salonu yapabilmek için gerekli yetki belgesini Gençlik ve Spor Bakanlığından aldık. Şimdi hızlıca Sarıyer Belediyesine başvurup konuyu ruhsata bağlıyoruz. Ardından da inşaata başlayacağız." diye konuştu.

"Stat üst irtifa hakkı sorunu ortadan kalktı"

Dursun Özbek, çatının açılır kapanır sisteminin yapılmaması nedeniyle Türk Telekom Arena'nın üst irtifa hakkının alınamaması konusunun da çözüme kavuştuğunu dile getirdi. Kulübün verdiği taahhüdü yerine getirmemesi nedeniyle 5-6 yıldır süren bu konunun hukuka intikal ettiğini hatırlatan Özbek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, davanın geri çekilmesi yönünde mutabakata varıldı. Galatasaray'ın stattaki üst irtifa hakkına yönelik problemler de ortadan kalkmış oldu. Salon ve irtifa hakkı konusu çok önemliydi. Hem bir sorun çözüldü hem de bir tesisin yapılması kararı alındı." şeklinde konuştu.