Vakıf Katılım web
Müzik 16.08.2016 20:32

Elton John'dan Türkiye'ye destek mektubu

Dünyaca ünlü şarkıcı Sir Elton John EXPO 2016 Antalya'da vereceği konser öncesi gönderdiği mektupta FETÖ'nün darbe girişiminin Türkiye'deki güzelliklerin üzerine gölge düşüremeyeceğini bildirdi. YENİBİRLİK - EXPO…
Elton John'dan Türkiye'ye destek mektubu

Dünyaca ünlü şarkıcı Sir Elton John EXPO 2016 Antalya'da vereceği konser öncesi gönderdiği mektupta FETÖ'nün darbe girişiminin Türkiye'deki güzelliklerin üzerine gölge düşüremeyeceğini bildirdi.

YENİBİRLİK - EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, EXPO'ya mektup gönderen dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Sir Elton John, EXPO 2016 kapsamında 9 Eylül’deki düzenlenecek konserine çıkacağını kaydetti. Mektubunda, FETÖ'nün darbe girişimi olaylarından üzüntü duyduğunu ifade eden John, yaşananların demokrasi ve özgürlük ortamını bozmak için yapıldığına işaret etti. John, mektubunda, "Türkiye'yi önceki konserlerimden biliyorum, yapılanlar güzelliklerin üzerine gölge düşüremez. 9 Eylül'de Türkiye'deki EXPO 2016 Antalya konserimi büyük bir zevkle gerçekleştireceğim." ifadelerini kullandı.

"Yaşananları bir 'baş ağrısı' olarak nitelendirdi"

EXPO 2016 Antalya'nın "Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya" sloganıyla açıldığına dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi

"EXPO 2016 Antalya'da müziğin evrensel dili birleştirici güç olmaya devam ediyor. 1970'lerden bu zamana kadar 250 milyondan fazla albümü satılan ve gelmiş geçmiş en büyük şarkıcılar arasında gösterilen Elton John, Türkiye'nin 15 Temmuz tarihinde yaşadığı olaylara duyarsız kalmayarak bir mektup kaleme aldı ve EXPO 2016 Antalya Ajansı'na elektronik posta ile iletti. Türkiye'yi çok yakından tanıdığını belirten John, mektubunda yaşananları bir 'baş ağrısı' olarak nitelendirdi.