Bülten 11.08.2020 19:21

En Uygun Ev Kredisi Hesaplama

Ev kiraları günden güne yükselirken ev almak giderek daha fazla insanın hayali haline geldi.
En Uygun Ev Kredisi Hesaplama

Ev kiraları günden güne yükselirken ev almak giderek daha fazla insanın hayali haline geldi. Fakat kredi olanaklarını düşünürken banka dışı alternatifleri de göz önünde bulundurmak gerekli.

Neden Ev Sahibi Olmalı?

Büyük şehirlerde ev kirası tutarları gelirin önemli bir kısmını kapsıyor. Buna bir de kiralama yapılırken verilen depozitolar, birkaç aylık yapılan toplu ödemeler eklendiğinde kiracı olmanın maddi külfeti bir hayli fazlalaşıyor. Bu durum en azından düzenli geliri olan insanlara neden kredi almayayım diye düşündürüyor.

Uygun Ev Kredisi Nasıl Hesaplanır

En uygun kredi için hesaplama yapılırken en önemli parametre başvuran kişinin gelir miktarı. Çünkü geri ödemeler gelir miktarı esas alınarak belirleniyor. Ne kadarlık bir krediye başvurabileceğiniz de evin değeri üzerinde hazırlanan ekspertiz raporuyla belirleniyor. Başka taksit ve borçlarınızın olup olmaması da önemli. Görüldüğü üzere kredi kullanmak çok da kolay değil. Hatta bunun bazı dezavantajları da var.

Kredi Kullanmanın Dezavantajları

Kredi kullanarak ev sahibi olmanın bazı zorlukları olduğu kadar bir takım dezavantajları da var kuşkusuz.

Bunlardan bazıları kısaca şöyle özetlenebilir:

Banka ev kredisi beraberinde faiz ödeme yükünü de getirmekte ve gereksiz bir borcun altına sokmaktadır.

Çoğu bankada kredi kullanım ücreti ve masraf adı altında ek ödemeler talep edilmektedir.

Kredi geri ödeme tutarları bankanın kriterleri doğrultusunda hesaplanmaktadır.

Satın alınan ev geri ödeme boyunca ipotek altında kalmaktadır.

Tüm bu dezavantajlar bir araya geldiğinde ev sahibi olmak isteyenler için caydırıcı olabilmekte, çoğu aile de kira ödemeye mahkum kalmaktadır. Oysa kredi dışında başka seçeneklerin olduğunu da unutmamalı. Bu seçeneklerden bir tanesi de faizsiz ev imkanı sunan Katılımevim.

Katılımevim ile Ev Sahibi Olmak Artık Çok Kolay

Katılımevim sayesinde kredisiz ev sahibi olmak çok kolay. Bunun için tek yapılması gereken başvuru yaparak sisteme dahil olmak. Sonrasında kendi belirlediğiniz tutarlarda ödemelerle evinize sahip olabileceksiniz. Üstelik bunun için ne faiz ödeyeceksiniz ne de kredi başvurusu yapacaksınız. Son derece güvenli olan bu sistem varken bankalarla ve kredi başvuruları ile uğraşmak neden?

Kaynak: https://www.katilimevim.com.tr/