Spor 03.08.2021 09:55

ETU Triatlon Avrupa Kupası ve ETU Gençler Triatlon Avrupa Kupası yarışları hafta sonu Balıkesir'de koşuldu

ETU Triatlon Avrupa Kupası ve ETU Gençler Triatlon Avrupa Kupası yarışları hafta sonu Balıkesir'de, Avrupa'nın önde gelen triatletlerinin katılımı ile koşuldu.
ETU Triatlon Avrupa Kupası ve ETU Gençler Triatlon Avrupa Kupası yarışları hafta sonu Balıkesir'de koşuldu

Avrupa Triatlon Birliği’nin organizasyonuyla ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek uluslara arası yarışlara Türkiye, toplam 15 sporcu ile katıldı.

Müsabaka öncesi konuşan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya 21 Haziran'dan bu yana önce Erzurum Yükselti Kampı ve sonrasında Balıkesir Kampı ile hazırlanan millilerimizin oldukça iddialı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Balıkesir ilk kez bir uluslararası triatlon yarışına ev sahipliği yapıyor. Yüzme etabı, Avrupa’da örneklerine çokça rastladığımız şekilde kanalda yapılıyor. Sporcuları yüzme, bisiklet ve koşu için harika üç parkur bekliyor. Ülkemizde gerçekleşecek yarışları, sporcularımızın başarısıyla daha da anlamlı kılmak istiyoruz.”

Gökcek ve Er de yarışlar için Türkiye’ye geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen bir proje ile 2024 Paris Olimpiyatları’na kadar İspanya’da hazırlıklarını sürdüren milli triatletlerimiz Esra Gökcek ve Gültiğin Er, ETU Triatlon Avrupa Kupası’nda yarışmak için ülkemize geldi. Gökcek ve Er’in bu yarış için hedefi, Olimpiyat kotası için bireysel kategoride puanlarını yükseltmek olacak.

“TTF Triatlon Türkiye Kupası ve M1-M2 Triatlon Festivali de düzenlendi"

Uluslararası yarışların yanı sıra hafta sonu Türkiye Triatlon Federasyonu Triatlon Türkiye Kupası ile M1 ve M2 kategorilerine yönelik triatlon festivali heyecanı da yaşandı.Triatlon Türkiye Kupası’nda M3, yıldız, genç, elit, yaş grubu ve paratriatlon kategorisi sporcular yarıştı.