Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 21.03.2023 13:18

FADO'NUN MELANKOLİK PRENSESİ CARMINHO SON ALBÜMÜ "PORTUGUESA" İLE 12 NİSAN'DA İLK KEZ CSO ADA ANKARA'DA!

Fado yorumuyla dünya çapında müzikseverlerin büyük beğenisini toplayan, 2023'ün ilk günlerinde 6. albümü "Portuguesa"yı yayınlayan Carminho, 12 Nisan'da yeni albümünün şarkılarıyla ilk kez CSO Ada Ankara Ana Salon'da müzikseverlerle buluşacak.
FADO'NUN MELANKOLİK PRENSESİ CARMINHO SON ALBÜMÜ

Fado yorumuyla dünya çapında müzikseverlerin büyük beğenisini toplayan, 2023’ün ilk günlerinde 6. albümü "Portuguesa"yı yayınlayan Carminho, 12 Nisan’da yeni albümünün şarkılarıyla ilk kez CSO Ada Ankara Ana Salon’da müzikseverlerle buluşacak.

Pablo Alboran ile Perdoname şarkısında düet yaparak Avrupa’da büyük ün kazanan ve İspanya’da haftalarca satış 1 numarası olan, ilk albümü ‘Fado’ yayınlandığında eleştirmenlerin “Son on yılın Fado aydınlanması” olarak övdükleri Portekizli Carminho, ilk olarak prodüktör gitarist Luis Penedo ile işbirliğiyle yaparak kaydettiği ve Carlos Saura’nın büyük ses getiren “Fados” filminde de kullanılan şarkıyla müzikseverlerle buluştu.

İlk albümü “Fado” ile uluslararası bir şöhret yakalayan ve ailesinden gelen Fado geleneğini caz, pop ve rock müzikleriyle de buluşturan genç yıldız, İngiltere’den Fransa’ya, Mozambik’ten Hollanda’ya, Amerika’dan İspanya’ya kadar yüzlerce konser ile kısa sürede sınırları aştı.

Carminho 2012’de 'Alma' adlı 2. albümü ile yayınlandığı yılın en çok satan albümlerinden birine imza atarak platin albüm satışına ulaştı. Sanatçı aynı yıl “As Pedras da Minha Rua” ve “Bom Dia, Amor”teklilerini yayınladı.

Fado şarkılarının melankolik prensesi Carminho, 2014 yılında, Mariza Monte, Arnaldo Antunes, Javier Limón, Nana Vasconcelos, Carlos Barreto ve Jacques Morelenbaum gibi dünyaca isimlerle çalıştığı 'Canto' adlı albümünü müzikseverlere sundu.

2015’te “Saia rodada” teklisini yayınlayan Portekizli şarkıcı, 2016 yılında Marisa Monte, Chico Buarque ve Maria Bethânia gibi dev isimlerle düetlerinin de yer aldığı "Carminho Canta Tom Jobim" albümüyle büyük başarı elde etti.

2018’de kariyerinin beşinci albümü olan ve “en kişisel albümüm” diyerek tanımladığı, aktif olarak yapımcılığı ve şarkı yazarlığı ile de dahil olduğu “Maria” albümünü dinleyici ile buluştururken, aynı yıl “O Menino e a Cidade” teklisi ile fado severlerle buluştu.

2021 yılında Brezilyalı sanatçı Caetano Veloso’nun “Meu Coco” albümünde “Voce -Voce” şarkısında düet yapan Carminho, 2023’ün ilk günlerinde yayınladığı 14 şarkıdan oluşan kariyerinin 6.albümü “Portuguesa” ile Fado'nun standartlarını yükseltmekle kalmıyor, sesi, yeteneği, besteleri ve sanatsal azmi ile imzasını attığı bir kültür manifestosunu dinleyicilerle paylaşıyor.

Fado’nun melankolik prensesi Carminho, 12 Nisan’da CSO Ada Ankara Ana Salon’da müzikseverlerle buluşacak.