Spor 01.12.2018 01:04

Fenerbahçe Avrupa'da Da Zirvede

THY Euroleague'in 10. hafta kapanış maçında Barcelona Lassa'nın konuğu olan Fenerbahçe, Kostas Sloukas'ın sakatlığı nedeniyle oynayamadığı karşılaşmayı 84-65 kazandı.
Fenerbahçe Avrupa'da Da Zirvede

Kostas Sloukas'ın yokluğunda, oyun kurucu pozisyonunda Ali Muhammed ile etkili olan Fenerbahçe, deneyimli gardın bulduğu 3 sayılık basketlerle hücumda kendini gösterdi. Barcelona Lassa ise, Sarı Lacivertliler'in yardım savunmasını kırmaya çalıştı. İlk televizyon molasında Fenerbahçe'nin 8-6'lık üstünlüğü vardı. (4.47) Barça, mola dönüşünde kenardan gelen oyuncuların katkılarıyla skor üstünlüğünü koruyan temsilcimiz karşısında Kevin Seraphin'i ikili oyunlarda kullandı. Sarı Kanaryalar, farkı 7 sayıya kadar çıkardığı ve top kaybı yapmadığı ilk 10 dakikayı, Ali Muhammed'in son saniyede kaydettiği basketle 23-17 önde tamamladı.

Fenerbahçe, ikinci çeyrekte sırasıyla Ali Muhammed ve Gigi Datome'nin dış atış isabetleriyle farkı çift hanelere çıkardı. (8.34) Temsilcimizin arayı açtığı sıralarda maçın sertliği de arttı. Barcelona Lassa, kenardan gelen Adam Hanga ile ivme yakaladı ve Macar oyuncunun hem hücumdaki hem de savunmadaki katkıları, farkın 5 sayıya kadar düşmesine neden oldu. (2.39) Daha sonra Ali Muhammed'in oyuna yeniden girmesiyle düzene kavuşan Fenerbahçe, Marko Guduric ve Jan Vesely'nin sayılarıyla toparlandı ve soyunma odasına 45-36'lık üstünlükle gitti.

Barcelona Lassa, üçüncü çeyreğe Victor Claver ve Ante Tomic'in boyalı alandan bulduğu basketlerle başlayarak farkı 5 sayıya indirdi. (8.50) Ancak Sarı Lacivertliler'de Nikola Kalinic ile başlayan yükseliş, Nicolo Melli'nin 7-0'lık bir seri yakalamasıyla çabuk ilerledi. (3.48) Kalinic-Melli ikilisine son dakikalarda Joffrey Lauvergne ve Ali Muhammed'den de sayı katkıları geldi ve Sarı Lacivertliler son 10 dakikaya 64-47 önde girdi.

Katalan ekibinin serbest atışlarına Gigi Datome'nin basketleriyle karşılık vererek dördüncü çeyreğe başlayan Fenerbahçe, Adam Hanga'nın yine sahne alıp farkı 10 sayıya düşürmesine karşın kısa sürede reaksiyon gösterdi. Marko Guduric ile ivme yakalayan temsilcimiz, Jan Vesely'nin basketleriyle de farkı 20 sayının üzerine çıkardı. (2.34) Kalan dakikalarda rahat bir oyun çıkaran Fenerbahçe, karşılaşmayı 84-65 kazandı.

Averaj farkıyla liderliğe yükselen Fenerbahçe'de 5 farklı oyuncu çift hanelerde sayı üretirken, 16 sayı, 5 ribaund ve 2 asistle oynayan Ali Muhammed, takımın en skorer ismi oldu. Ayrıca Marko Guduric, 13 sayı, 5 ribaund, 4 asist ve 3 top çalma ile karşılaşmaya damga vuran bir diğer oyuncu oldu. Barcelona Lassa'da Adam Hanga, 16 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve 3 top çalma ile oynadı.

BARCELONA LASSA - FENERBAHÇE

Salon: Palau Blaugrana / Barcelona

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Elias Koromilas (Yunanistan), Milan Nedovic (Slovenya)

Barcelona Lassa: K. Seraphin 6s, K. Pangos, P. Ribas 5s, C. Singleton 3s, A. Hanga 16s, J. Blazic 2s, T. Heurtel 2s, A. Pustovyi 3s, P. Oriola 9s, K. Kuric 10s, V. Claver 2s, A. Tomic 7s

Başantrenör: Svetislav Pesic

Fenerbahçe: E. Green 4s, E. Tırpancı, N. Melli 10s, N. Kalinic 9s, E. Arna, M. Guduric 13s, J. Vesely 11s, A. Muhammed 16s, A. Düverioğlu 2s, L. Datome, 11s, J. Lauvergne 8s

Başantrenör: Zeljko Obradovic

5 Faulle Çıkan Oyuncu: Joffrey Lauvergne (Fenerbahçe)