Spor 29.05.2017 21:49

​Fenerbahçe'den farklı başlangıç

​Fenerbahçe'den farklı başlangıç

Bertan ERMAN

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Yarı Final Serisi 1. maçında Fenerbahçe, Darüşşafaka Doğuş'u 94-72 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya Bobby Dixon ve James Nunnally'nin 3 sayılık basketleriyle başlayan Fenerbahçe, 1 buçuk dakika içinde farkı 7 sayıya çıkardı. Buna karşılık Will Clyburn ile etkili olan Darüşşafaka Doğuş, Scottie Wilbekin'in son saniye basketiyle ilk çeyreği 26-24 önde tamamladı. İkinci çeyreğe James Anderson'ın 3 sayılık basketiyle başlayan Daçka, farkı 5 sayıya çıkarmasına rağmen 8-0'lık bir seriyle karşılık veren sarı lacivertliler, Melih Mahmutoğlu'nun sayılarıyla hücumdaki kontrolü eline aldı. Üstünlüğün sık sık el değiştirdiği çeyreğin son bölümlerinde 10-0'lık bir seri bulan Fenerbahçe, devre arasına 50-42 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte Nikola Kalinic ile farkı çift hanelere çıkaran sarı lacivertliler, son çeyreğe 72-57 önde girdi. Oyunu ikinci çeyreğin sonlarından itibaren kontrolüne geçiren Fenerbahçe, karşılaşmayı 94-72 kazandı.

Fenerbahçe'de Melih Mahmutoğlu, 18 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Nikola Kalinic, Ekpe Udoh ve James Nunnally 12'şer sayıyla galibiyete katkıda bulundular. Darüşşafaka Doğuş'ta Scottie Wilbekin ve Will Clyburn 16'şar sayıyla mücadele ettiler.

Serinin 2. maçı, çarşamba günü Ülker Sports Arena'da oynanacak