Türkiye - Gündem 23.07.2016 16:28

Fetullah Gülen Bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahıstır

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik "Fetullah Gülen Üsame Bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahıstır. Çünkü Bin Ladin doğrudan terör tehdidinden bahsederek terör eylemleri gerçekleştirmiştir." dedi. YENİBİRLİK - Avrupa Birliği…
Fetullah Gülen Bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahıstır

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik "Fetullah Gülen Üsame Bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahıstır. Çünkü Bin Ladin doğrudan terör tehdidinden bahsederek terör eylemleri gerçekleştirmiştir." dedi.

YENİBİRLİK - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Bu söz konusu terör örgütünün başı olan Fetullah Gülen, Usame Bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahıstır. Çünkü Bin Ladin, doğrudan terör tehdidinden bahsederek terör eylemleri gerçekleştirmiştir. Bu şahıs ise sürekli olarak hoşgörü, diyalog gibi birtakım yumuşak kavramların arkasına sığınarak son derece tehlikeli bir terör organizasyonunu yönetmektedir." dedi Bakanlıkta gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, sapık bir dini anlayışa dayanan askeri diktatörlük hevesinin, Türk demokrasine karşı terör eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

"Gülen Bin Ladin'den daha tehlikeli"

Çelik söz konusu terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen'in Usame Bin Ladin'den daha tehlikeli biri olduğunu belirterek şunları kaydetti

"Çünkü Bin Ladin, doğrudan terör tehdidinden bahsederek terör eylemleri gerçekleştirmiştir. Bu şahıs ise sürekli olarak hoşgörü, diyalog gibi birtakım yumuşak kavramların arkasına sığınarak son derece tehlikeli bir terör organizasyonunu yönetmektedir. Terör örgütü olan DAEŞ'ten daha tehlikeli bir yapıyla karşı karşıyayız çünkü DAEŞ devlet yapılarını terör vasıtasıyla doğrudan hedef almaktadır. Bu Fetullahçı terör örgütü ise devleti içeriden ele geçirerek içeriden bir takım unsurları vasıtasıyla devleti çeşitli kollarla sararak devletin altyapı ve demokratik düzenini, kurumlarını, halkın milli iradesini imha etmeye çalışmaktadır. Karşımızda hiç kimsenin birtakım yorumculara bakarak mazur göstermeye çalışacağı gibi bir şahıs söz konusu değildir. Karşımızda Usame Bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahıs ve yumuşak kavramların arkasına sığınarak en sert terör eylemlerine imza atmaktan çekinmeyen halkın üzerine kitleler halinde kurşun yağdırmaktan çekinmeyen vahşi bir terör organizasyonu ile karşı karşıyayız."

Dünya demokrasi tarihinde görülmüş şey değil

15 Temmuz darbe girişiminin bir diğer boyutuna dikkati çeken Çelik, "Türkiye'yi Irak ve Suriye'deki istikrarsızlığın bir parçası haline getirmek, Türkiye'yi DAEŞ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadele edemez hale getirmek ve uzun yıllar kaos içerisine sokacak birtakım eylemleri ortaya koymak gibi bir amaçları olduğu açık ve net şekilde görülüyor." değerlendirmesinde bulundu. Çelik, "Bir halkın topyekun ölmeyi göze alarak tankların, F16'ların üzerine yürümesi o halkın demokrasiye bayraklaşarak (darbeye) karşı çıkması dünya demokrasi tarihinde görülmüş şey değildir." dedi.