Magazin 03.02.2023 04:47

FİLMİN MERAKLA BEKLENEN AFİŞİ YAYINLANDI

Ezilen, şiddete uğrayan, taciz edilen, öldürülen, ön yargılar nedeniyle dışlanan kadınların dramını beyazperdeye aktaran "Serçenin Gözyaşı" filminin merakla beklenen afişi yayınlandı.
FİLMİN MERAKLA BEKLENEN AFİŞİ YAYINLANDI

10 Mart'ta vizyona girecek filmden ilk teaser yayınlanmış ve sosyal medyada tıklanma rekorları kırmıştı. Usta oyuncu kadrosu göz doldururken müziği ve sarsıcı sahnelerine övgüler yağmıştı.

"ARTIK SUSMA; KONUŞMAN LAZIM!"

Gazeteci Ali Eyüboğlu'nun gerçek bir olaydan esinlenerek kaleme aldığı etkileyici hikaye, aynı zamanda bir "umut" hikayesi. Yaşadıkları her ne olursa olsun kadınların isteyince neler yapabileceğini çarpıcı bir dille anlatan filmin kadınlara mesajı da net: "Artık susma, konuşman lazım!"

SİNEMADA KADINLARDAN "GÜÇ BİRLİĞİ"

"Serçenin Gözyaşı", aynı zamanda kadınların sinemada "güç birliği" yaptığı bir çalışma. Kadın oyuncular, kamera arkasında onlarca kadının yanı sıra yapımcılığını Reborn TV/Çağla Başak Çobanoğlu, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın üstlendiği filmin senaryosunu "Altın Kalem" ödüllü yazar Şengül Boybaş yazdı. "Serçenin Gözyaşı"nın psikolojik danışmanlığını ise uzman psikolog Yelda Başaran yaptı.

UĞUR GÜNEŞ'TEN MÜTHİŞ PERFORMANS

Sanat dünyasının usta isimleriyle genç yeteneklerini buluşturan filmin çekimleri, Çanakkale ve İstanbul’da yapıldı. Uğur Güneş’in ‘Gazi’ karakteriyle müthiş bir performans sergilediği filmde, Ezgi Şenler, Yeşim Salkım, Soydan Soydaş, Arzu Cabar, Sedef Şahin, Evren Erler, Kubilay Penbeklioğlu, Bilge Şen, Yağızkan Dikmen, Ahmet Sarsılmaz, Özgür Çağlayan İncesu rol alıyor.

YEŞİM SALKIM AVUKAT, TAMER KARADAĞLI HAKİM ROLÜNDE

Sinemada kadına şiddeti konu alan en önemli eserlerden biri olarak Türk sinema tarihine geçecek “Serçenin Gözyaşı”nda, ünlü sanatçı Yeşim Salkım avukat rolünü canlandırıyor. Filme, Tamer Karadağlı hakim rolüyle, usta gazeteci, televizyoncu Özlem Gürses de sunucu olarak konuk oluyor.

MÜZİKLER MAZLUM ÇİMEN'E EMANET

Filmin müzikleri ise duayen bir isme Mazlum Çimen’e emanet. Eserleri, film ve dizi müzikleriyle birçok ödül kazanan Çimen’in müzikleri, hüzün rüzgarları estirecek. Yapım, etkileyici müzikleriyle de çok konuşulacak ve beğeni toplayacak.

“Serçenin Gözyaşı” filmi 10 Mart'ta sinemalarda