Kültür Sanat 19.05.2022 08:18

FRANSA'DAN GELEN SİHİRLİ FLÜT  CSO ADA ANKARA'DA

Dünyaca ünlü flüt virtüözü Philippe Bernold ve başarılı piyanist Denis Pascal harika bir resital programıyla, 24 Mayıs akşamı CSO ADA ANKARA'ya konuk oluyor.
FRANSA'DAN GELEN SİHİRLİ FLÜT  CSO ADA ANKARA'DA

Fransa’nın dünyaca ünlü flüt virtüözü Philippe Bernold ve prestijli konser salonlarının ve festivallerin aranan isimlerinden biri olan ve başarılarıyla uluslararası çapta tanınan piyanist Denis Pascal, muhteşem bir programla Ankaralı klasik müzikseverlere resital vermeye hazırlanıyor. Flüt repertuvarının en sevilen eserlerinden seçilerek oluşturulan konser programı, Germen ve Fransız besteciler arasında son derece etkileyici bir denge tutturuyor. 

İlk yarıda flüt repertuvarının en sık seslendirilen oda müziği setlerinden olan J.S. Bach’ın flüt sonatlarından altıncısı, Mozart’ın iki bölümlü olarak yazdığı keman sonatlarından on sekizinci sonatın flüt ve piyano uyarlaması, Schubert’in “Kış Yolculuğu” ile birlikte en popüler şarkı dizisi olan “Değirmencinin Güzel Kızı” albümünden “Trockne Blumen” üzerine erken romantizmin ışıltısını yansıtan varyasyonları yer alıyor. 

Programın Fransız bestecilere ayrılan ikinci bölümünde ise solo flüt dağarının en harika örneklerinden Debussy’nin “Syrinx” parçası ile César Franck’ın yazıldığı günden bu yana oda müziği repertuvarının başyapıtlarından kabul edilen muhteşem La Majör sonatı seslendirilecek.