Spor 04.12.2018 20:11 Güncelleme: 04.12.2018 20:20

Kıran Kırana Geçen Maçta Kazanan Galatasaray

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasında Galatasaray, deplasmanda Darüşşafaka Tekfen'i 84-79 mağlup etti.
Kıran Kırana Geçen Maçta Kazanan Galatasaray

Yüksek tempoda başlayan maçta Darüşşafaka Tekfen, boyalı alanı kullanmaya çalışsa da, istediği gibi sayı atamadı ve Yeşil Siyahlılar adına ilk 5 dakika içinde tek sayı Ray McCallum'dan geldi. Galatasaray ise, rakibini top kaybına sürüklerken, hücumda da etkili oldu ve ilk televizyon molasına 7-2'lik üstünlükle girdi. (4.51) Mola dönüşünde Daçka'nıntop kayıpları sürdü. Sarı Kırmızılılar da, bu durumu iyi değerlendirdi. Kenardan gelen Göksenin Köksal ve Tai Webster da, skora katkı sağladı. Akabinde Zach Auguste'un smaçları, Aslanlar'ın farkı 12 sayıya çıkarmasını sağladı. (3.40) Buna karşılık Markel Brown'ın kısa sürede 5 sayılık katkısıyla toparlanan Darüşşafaka Tekfen, Stanton Kidd'in şutları ve Jeremy Evans'ın atletizmi ile toparlanmaya başladı.

TOP KAYIPLARININ ETKİSİ

İkinci çeyreğe 20-15 önde giren Galatasaray, Ayberk Olmaz'ın serbest atıştan 1 sayılık katkısı ve Erol Can Çinko'nun 3 sayılık basketiyle farkı 9 sayıya çıkardı. (9.27) Daçka ise, önceki çeyreğin sonlarındaki ritmini yeniden yakaladı. Yeşil Siyahlılar, Erol Can Çinko'nun sportmenlik dışı faulü sonrasında Doğuş Özdemiroğlu'nun serbest atış çizgisinden kaydettiği isabetler sonuncunda farkı 3 sayıya indirdi. (6.25) Bu süreden sonra karşılıklı sayılar oldu. Çeyreğin son dakikalarında Darüşşafaka Tekfen'nin kendisine skor bazında daha da yaklaşmasına izin vermeyen Galatasaray, soyunma odasına 43-37'lik üstünlükle gitti.

Darüşşafaka Tekfen, ilk 20 dakikada 15 top kaybı yaptı. Galatasaray ise, 8 top kaybına karşın 9 top çaldı. Rakip top kayıplarının akabinde gelen sayılarda da, Sarı Kırmızılı ekibin 21-4'lük üstünlüğü söz konusu oldu. Öte yandan Aslanlar'da Nigel Hayes 3 top çalma, Aaron Harrison ve Göksenin Köksal da 2'şer top çalma ile bu alanda öne çıkan isimlerdi.

WEBSTER KRİTİK YERLERDE SAHNEYE ÇIKTI

Üçüncü çeyrekte Micheal Eric-Markel Brown-Jeremy Evans üçlüsüyle etkili bir başlangıç yapan Darüşşafaka Tekfen, ilk 2 buçuk dakika içinde öne geçmeyi başardı. Ağırlığını koymaya başlayan Kara Panterler, 11-2'lik seriyle de, farkı 6 sayıya kadar çıkardı. (4.40) Ancak Galatasaray, Tai Webster ile son çeyreğin son dakikalarında kendine geldi. Sarı Kırmızılılar, Göksenin Köksal'ın bitime 5 saniye kala kaydettiği 3 sayılık basketle yeniden üstünlüğü eline geçirdi ve dördüncü çeyreğe 62-61 önde girdi.

Son 10 dakikanın ilk 3 dakikasına 3 sayılık basketler damga vurdu. Darüşşafaka Tekfen, Tai Webster'ın dış atıştan bulduğu isabetle farkı 4 sayıya çıkaran Galatasaray'a, Doğuş Özdemiroğlu ve Markel Brown ile aynı şekilde cevap verdi. Kıran kırana geçen maçta Tai Webster ve Aaron Harrison, sorumluluk aldı ve Galatasaray, maçın bitimine 1 dakika kala 80-77'lik üstünlükle girdi. Daçka, son 33 saniyeye girilirken Stanton Kidd ile farkı 1 sayıya düşürdü. Sarı Kırmızılılar, buna kısa süre içinde reaksiyon gösterdi ve Jaka Klobucar farkı tekrardan 3 sayıya çıkardı. Akabinde kritik bir hücumu top kaybıyla tamamlayan Darüşşafaka Tekfen, son umutlarını da bu şekilde tüketti. Göksenin Köksal'ın serbest atış isabetleriyle maçın skorunu tayin eden Galatasaray, mücadeleden 84-79 kazandı.

Maç fazlasıyla 8. sıraya çıkan Galatasaray'da maçın en skorer oyuncusu Zach Auguste, 18 sayı, 9 ribaund ve 2 top çalma ile oynadı. Kenardan gelen Göksenin Köksal, 17 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve 2 top çalma, Aaron Harrison da 15 sayı, 3 ribaund, 4 asist ve 3 top çalma ile Sarı Kırmızılı ekipte etkili olan bir diğer isimdi. Ligdeki 5. yenilgisini alan Darüşşafaka Tekfen'de Markel Brown, 17 sayı, 7 ribaund ve 4 asistle karşılaşmayı tamamladı.

DARÜŞŞAFAKA TEKFEN - GALATASARAY

Salon: Ayhan Şahenk Spor Salonu / İstanbul

Hakemler: Aytuğ Ekti, Halil Baldemir, Halit Can Cihan

Darüşşafaka Tekfen: M. Eric 15s, M. Baygül 5s, S. Kidd 8s, J. Evans 13s, R. McCallum 7s, M. Akay, B. Demir 6s, D. Özdemiroğlu 8s, E. Koşut, S. Sağlam, M. Brown 17s

Başantrenör: Ahmet Çakı

Galatasaray: C. Erdeniz, J. Klobucar 5s, A. Harrison 15s, N. Hayes 8s, Z. Auguste 18, A. Olmaz 1s, E. Arar 4s, E. Çinko 3s, G. Köksal 17s, C. Korkmaz, H. Gökalp, T. Webster 13s

Başantrenör: Ertuğrul Erdoğan

1. Çeyrek: 20-15 (Galatasaray lehine)
2. Çeyrek: 43-37 (Galatasaray lehine)
3. Çeyrek: 62-61 (Galatasaray lehine)